Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

mästerkock på webb-TV

  • 25 maj 2004

    Hej Jag har en vän som heter Johan Hjort, han arbetar som gästgivare på Grythyttans Gästgivaregård. Des om arbetar där har tänkt att visa matlagning via webben den 29 maj klockan 18.00 fram till midnatt på www.grythyttan.com. De har besök av mästerkocken Cao Qiuquan från Kina. De har aldrig hört talats om att andra gör på det här sättet, men tycker att idén är jättebra. De har testat det här en gång tidigare i år, men skulle vilja veta hur det fungerar ute i stugorna. De tänker filma under gästspel med kända kockar som de har på gästgiveriet. Tanken är att man kan följa matlagning, uppläggning och presentationer med bild och ljud. För er som är matintresserade, tycker ni att det här är intressant och skulle ni vilja titta på detta? Vad ni får se den här gången är den prisbelönte mästerkocken som kommer från Mao Zedongs hemby i Hunanprovinsen. Han startade sin karriär i början av 60-talet och har genom åren lagat exklusiv mat åt otaliga höga ledare inom det kinesiska kommunistpartiet. I Kina där befolkningen redan uppgår till 1,3 miljarder människor och där kokkonsten med flertusenåriga anor anses vara himlen, finns det idag bara 320 nu levande kockar med den statligt utsedda hederstiteln mästerkock. Cao Qiuquan behärskar de stora dragen i Kinas samtliga åtta kök men har specialiserat sig i synnerhet på det hunanesiska (Xiangcai). Detta kök var det första att på allvar introducera chillipepparn i Kina och tillhör de mer kryddstarka västra köken, men mer korrekt vore att kalla det smakstarkt. I Hunan talar man om surt starkt, sött starkt, nötsmakande starkt, aromatiskt starkt, bedövande starkt osv.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.