Jag undrar om det finns någon som har ett recept på en magrare pajdeg. Jag tänker främst på pajdeg till matpajer. Jag har hört att man kan byta ut en del av matfettet mot t.ex. kokt, pressad potatis, men jag skulle vija veta proportionerna. Eller det kanske finns något annat tips?
29 januari 2001
Vi brukar göra en pajdeg av:0,5 dl flytande margarin1 dl mager kesella1 dl vetemjöl1,5 dl grahamsmjölBlandas och låt vila i kylen i 0.5 timme.Behöver inte förgräddas.Fyll med något gott och en äggstanning eller köttfärssås eller något annat gott.
Jag undrar om det finns någon som har ett recept på en magrare pajdeg. Jag tänker främst på pajdeg till matpajer. Jag har hört att man kan byta ut en del av matfettet mot t.ex. kokt, pressad potatis, men jag skulle vija veta proportionerna. Eller det kanske finns något annat tips?
Vi brukar göra en pajdeg av:0,5 dl flytande margarin1 dl mager kesella1 dl vetemjöl1,5 dl grahamsmjölBlandas och låt vila i kylen i 0.5 timme.Behöver inte förgräddas.Fyll med något gott och en äggstanning eller köttfärssås eller något annat gott.