Ska göra biffar av kikärtor och i receptet står det att man ska ha i maizena majsstärkelse, kan man byta ut det mot något annat? Och till vad kan man byta?
Jessika1 april 2008
Du kan byta ut det mot mjöl om "röran" till biffarna får stå en liten stund så mjölet sväller. (Annars smakar det mjöl.)
Ketronya1 april 2008
Du kan byta ut det mot sojamjöl också eller mot ägg beroende på hur receptet ser ut. Troligtvis är det bara med som "bindemedel" för att hålla ihop biffarna :)
Glitterfia1 april 2008
Potatismjöl funkar nog också. Det och ägg använde jag när jag gjorde leverbiffar förrut och spädde ut smeten. Det blev jättebra. Vet i och för sig inte hur det är med kikärtsbiffar.
Annars är maizena majsstärkelse inget dumt mjöl att ha hemma, jag använder alltid det när jag reder sås och grytor.
Snorkfroken1 april 2008
Tack för era svar :)
Ska testa och använda ägg och se om det fungerar.
The_mama97mia1 april 2008
Jag har ngt hemma som heter Maizena redning - ljus? Är det samma sak eller alltså går det att använda som majsstärkelse???? Dum fråga kanske.... *rodnar*
Glitterfia1 april 2008
Skrivet av mama97mia den 1 apr 2008
Jag har ngt hemma som heter Maizena redning - ljus? Är det samma sak eller alltså går det att använda som majsstärkelse???? Dum fråga kanske.... *rodnar*
Majsstärkelse är gjord av majs och Maizena redningar är potatisstärkelse men de har samma funktion.
Ska göra biffar av kikärtor och i receptet står det att man ska ha i maizena majsstärkelse, kan man byta ut det mot något annat? Och till vad kan man byta?
Du kan byta ut det mot mjöl om "röran" till biffarna får stå en liten stund så mjölet sväller. (Annars smakar det mjöl.)
Du kan byta ut det mot sojamjöl också eller mot ägg beroende på hur receptet ser ut. Troligtvis är det bara med som "bindemedel" för att hålla ihop biffarna :)
Potatismjöl funkar nog också. Det och ägg använde jag när jag gjorde leverbiffar förrut och spädde ut smeten. Det blev jättebra. Vet i och för sig inte hur det är med kikärtsbiffar.
Annars är maizena majsstärkelse inget dumt mjöl att ha hemma, jag använder alltid det när jag reder sås och grytor.
Tack för era svar :)
Ska testa och använda ägg och se om det fungerar.
Jag har ngt hemma som heter Maizena redning - ljus? Är det samma sak eller alltså går det att använda som majsstärkelse???? Dum fråga kanske.... *rodnar*
Jag har ngt hemma som heter Maizena redning - ljus? Är det samma sak eller alltså går det att använda som majsstärkelse???? Dum fråga kanske.... *rodnar*
Majsstärkelse är gjord av majs och Maizena redningar är potatisstärkelse men de har samma funktion.