Såklart finns det redan svar på det här någonstans i forumet, men jag är lite lat idag.. :)
Tipsa mig om hur jag ska få mitt nötkött så mört som möjligt.
Jag skär gärna ner t ex innanlår till "skav" när det är halvfruset och fräser upp. Det kan jag sedan ha i frysen att göra snabba rätter av. Men det blir lite hårdtuggat om jag inte har tid att koka på det, så jag skulle vilja ha det lite mörare.
Däremot vill jag inte ha för mycket smak, eftersom jag vill kunna göra olika typer av rätter av köttet sedan.
Kontentan: Hur få köttet så mört som möjligt utan att det tar så mycket smak?
MatAnders18 april 2010
Du kan använda kiwi men var uppmärksam för det går väldigt fort lätt att det bllir för mörsat men ett kanonsätt om man har bråttom eller vill möra t.e.x högrev. Du bör inte köra mer än 15 min med karre och kanske 30 min med nöt kött.
Lycka till
The_mama97mia18 april 2010
Vad gäller skav så finns det nog inga genvägar. Har själv en stor bit i frysen som jag ska skava... tänker att man får bräsera den länge i typ buljong (neutral) för att få mörhet på.
Svårt att marinera skavbit eftersom du ska skiva det tunt när det är halvfruset.
Blir intressant att höra om ngn har andra tips o råd?
Mistys18 april 2010
Innanlår brukar ju inte behöva möras så mycket. Redan ganska mört. Det är ju det butikerna fryser ner och skivar upp till lövbiff. Menar du kanske fransyska eller ytterlår eller är det så att du kanske vill ha det extremt lättuggat!
Har inte heller något tips då du fryser det men det där med kiwi lät ju bra! Ska följa tråden med spänning!
Arkenstone18 april 2010
Jag vill ha EXTREMT lättuggat. :)
Eller rättare sagt så är det barnen som vill det.
Problemet med kiwin är att det inte riktigt funkar att blanda med så finskuret kött, utan att det blir kiwi med i pannan sen. Vilket väl kan funka ibland, men helst till fläsk i så fall.
maithab18 april 2010
Skrivet av Arkenstone den 18 apr 2010
Jag vill ha EXTREMT lättuggat. :)
Eller rättare sagt så är det barnen som vill det.
Problemet med kiwin är att det inte riktigt funkar att blanda med så finskuret kött, utan att det blir kiwi med i pannan sen. Vilket väl kan funka ibland, men helst till fläsk i så fall.
Det är syran i kiwi man vill åt. Det funkar med väl moget (nästintill övermoget) päron också. Mosa det genom en sil så får du inte med några bitar i pannan sen.
anluk18 april 2010
Vet att marinad med coca cola mörar jättefint.
jimboz18 april 2010
Jag hade problem men en av mina söner som var så lat att han inte orkade tugga köttet , han klagade jämnt..Nu när han blivit äldre så klagar han på att det är jobbigt att äta kyckling med ben.
Lägg maten i en mixer och kör 2 minuter då får du garanterat lättuggat käk.
Om du menar småbarn så kan du bortse från detta inlägg då jag endast menar bortskämda latmaskar till tonåringar.
Ernst7618 april 2010
Bikarbonat mörar jättebra. Min "biff med purjolök" marineras i chilisås, grädde och bikarbonat. Det låter kanske lite konstigt men det blir jätte mört och gott! Strimlad biff med purjolök
boz196518 april 2010
Skrivet av MatAnders den 18 apr 2010
Du kan använda kiwi men var uppmärksam för det går väldigt fort lätt att det bllir för mörsat men ett kanonsätt om man har bråttom eller vill möra t.e.x högrev. Du bör inte köra mer än 15 min med karre och kanske 30 min med nöt kött.
Lycka till
Då bör man också tänka på att det bara är grön kiwi som mörar. Gul kiwi funkar inte eftersom den saknar enzymet actindin som är det verksamma ämnet i mörningen.
Arkenstone19 april 2010
Tackar för intressanta förslag. Coca-Cola-förslaget blev de intresserade av här hemma. :) Jimboz, däremot.. Ditt inlägg blev rejält sågat. :D Jag ger dig rätt till stor del, men jag kommer nog ändå att fortsätta leta rätter som de inte bara äter av plikt, utan även VILL ha.
MatAnders19 april 2010
Jag har hört att även vinäger mörar sen har du ju citron som blir fräscht och hjälper till på traven.
hillan6619 april 2010
I mitt recept på Kyckling Szechuan så marinerar/mörar man köttet med hjälp av potatismjöl! ...Ett tips som jag fick på en matlagningskurs!!{clap}
Jag är van vid att bli sågad av tonåringar :) Jag hänvisar bara till köket och pekar på kastrullerna med silkeslen stämma förklarar jag hur man gör sin egen mat hemma...My way or the high way..
MosterNettan19 april 2010
Yoghurt mörar har jag hört.
Arkenstone23 april 2010
Jag valde att gå vetenskapligt till väga. :)
Skivade upp en köttbit (ytterlår den här gången) och lät det ligga i fyra olika marinader. Mosat päron (väl moget), coca cola, potatismjöl i vatten och yoghurt (vanlig naturell ätyoghurt). Hade varken bikarbonat eller kiwi hemma.
Köttet fick ligga i marinad i 3,5 timme varefter jag stekte, saltade och provade. Vi var tre som provade. Det var bara jag som visste vad som legat i vad men vi var alla överens om att det yoghurtmarinerade köttet var lenast!
Såklart finns det redan svar på det här någonstans i forumet, men jag är lite lat idag.. :)
Tipsa mig om hur jag ska få mitt nötkött så mört som möjligt.
Jag skär gärna ner t ex innanlår till "skav" när det är halvfruset och fräser upp. Det kan jag sedan ha i frysen att göra snabba rätter av. Men det blir lite hårdtuggat om jag inte har tid att koka på det, så jag skulle vilja ha det lite mörare.
Däremot vill jag inte ha för mycket smak, eftersom jag vill kunna göra olika typer av rätter av köttet sedan.
Kontentan: Hur få köttet så mört som möjligt utan att det tar så mycket smak?
Du kan använda kiwi men var uppmärksam för det går väldigt fort lätt att det bllir för mörsat men ett kanonsätt om man har bråttom eller vill möra t.e.x högrev. Du bör inte köra mer än 15 min med karre och kanske 30 min med nöt kött.
Lycka till
Vad gäller skav så finns det nog inga genvägar. Har själv en stor bit i frysen som jag ska skava... tänker att man får bräsera den länge i typ buljong (neutral) för att få mörhet på.
Svårt att marinera skavbit eftersom du ska skiva det tunt när det är halvfruset.
Blir intressant att höra om ngn har andra tips o råd?
Innanlår brukar ju inte behöva möras så mycket. Redan ganska mört. Det är ju det butikerna fryser ner och skivar upp till lövbiff. Menar du kanske fransyska eller ytterlår eller är det så att du kanske vill ha det extremt lättuggat!
Har inte heller något tips då du fryser det men det där med kiwi lät ju bra! Ska följa tråden med spänning!
Jag vill ha EXTREMT lättuggat. :)
Eller rättare sagt så är det barnen som vill det.
Problemet med kiwin är att det inte riktigt funkar att blanda med så finskuret kött, utan att det blir kiwi med i pannan sen. Vilket väl kan funka ibland, men helst till fläsk i så fall.
Jag vill ha EXTREMT lättuggat. :)
Eller rättare sagt så är det barnen som vill det.
Problemet med kiwin är att det inte riktigt funkar att blanda med så finskuret kött, utan att det blir kiwi med i pannan sen. Vilket väl kan funka ibland, men helst till fläsk i så fall.
Det är syran i kiwi man vill åt. Det funkar med väl moget (nästintill övermoget) päron också. Mosa det genom en sil så får du inte med några bitar i pannan sen.
Vet att marinad med coca cola mörar jättefint.
Jag hade problem men en av mina söner som var så lat att han inte orkade tugga köttet , han klagade jämnt..Nu när han blivit äldre så klagar han på att det är jobbigt att äta kyckling med ben.
Lägg maten i en mixer och kör 2 minuter då får du garanterat lättuggat käk.
Om du menar småbarn så kan du bortse från detta inlägg då jag endast menar bortskämda latmaskar till tonåringar.
Bikarbonat mörar jättebra. Min "biff med purjolök" marineras i chilisås, grädde och bikarbonat. Det låter kanske lite konstigt men det blir jätte mört och gott!
Strimlad biff med purjolök
Du kan använda kiwi men var uppmärksam för det går väldigt fort lätt att det bllir för mörsat men ett kanonsätt om man har bråttom eller vill möra t.e.x högrev. Du bör inte köra mer än 15 min med karre och kanske 30 min med nöt kött.
Lycka till
Då bör man också tänka på att det bara är grön kiwi som mörar. Gul kiwi funkar inte eftersom den saknar enzymet actindin som är det verksamma ämnet i mörningen.
Tackar för intressanta förslag. Coca-Cola-förslaget blev de intresserade av här hemma. :) Jimboz, däremot.. Ditt inlägg blev rejält sågat. :D Jag ger dig rätt till stor del, men jag kommer nog ändå att fortsätta leta rätter som de inte bara äter av plikt, utan även VILL ha.
Jag har hört att även vinäger mörar sen har du ju citron som blir fräscht och hjälper till på traven.
I mitt recept på Kyckling Szechuan så marinerar/mörar man köttet med hjälp av potatismjöl! ...Ett tips som jag fick på en matlagningskurs!!{clap}
Kyckling Szechuan
Jag är van vid att bli sågad av tonåringar :) Jag hänvisar bara till köket och pekar på kastrullerna med silkeslen stämma förklarar jag hur man gör sin egen mat hemma...My way or the high way..
Yoghurt mörar har jag hört.
Jag valde att gå vetenskapligt till väga. :)
Skivade upp en köttbit (ytterlår den här gången) och lät det ligga i fyra olika marinader. Mosat päron (väl moget), coca cola, potatismjöl i vatten och yoghurt (vanlig naturell ätyoghurt). Hade varken bikarbonat eller kiwi hemma.
Köttet fick ligga i marinad i 3,5 timme varefter jag stekte, saltade och provade. Vi var tre som provade. Det var bara jag som visste vad som legat i vad men vi var alla överens om att det yoghurtmarinerade köttet var lenast!
Så var det med det.. (Y)