Undrar hur man får köttbitar typ nötstek m.m att inte rosta ihop i ungnen...(alltså inte bli torr)? (nybörjare)Kram P
20 oktober 2004
Kul att du vill laga nötstek! Några grundregler att tänka på kan jag bidra med, men jag är säker på att många andra här har bra tips!1. Se till att formen är anpassad, storleksmässigt, till steken.2. Använd alltid termometer!3. Tillaga alltid steken i nedre delen av ugnen. 4. Låg temeratur - lång stektid - mörare kött.5. Låt steken vila i folie i en kvart efter tillagning. Då hinner den "sätta" sig.Ett tips för att göra den mera smakrik är att skära små "fickor" i steken och stoppa in vitlök, örter eller annat gott.Lycka till!
Undrar hur man får köttbitar typ nötstek m.m att inte rosta ihop i ungnen...(alltså inte bli torr)? (nybörjare)Kram P
Kul att du vill laga nötstek! Några grundregler att tänka på kan jag bidra med, men jag är säker på att många andra här har bra tips!1. Se till att formen är anpassad, storleksmässigt, till steken.2. Använd alltid termometer!3. Tillaga alltid steken i nedre delen av ugnen. 4. Låg temeratur - lång stektid - mörare kött.5. Låt steken vila i folie i en kvart efter tillagning. Då hinner den "sätta" sig.Ett tips för att göra den mera smakrik är att skära små "fickor" i steken och stoppa in vitlök, örter eller annat gott.Lycka till!