Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mat!

  • 20 oktober 2004

    Undrar hur man får köttbitar typ nötstek m.m att inte rosta ihop i ungnen...(alltså inte bli torr)? (nybörjare)Kram P

  • 20 oktober 2004

    Kul att du vill laga nötstek! Några grundregler att tänka på kan jag bidra med, men jag är säker på att många andra här har bra tips!1. Se till att formen är anpassad, storleksmässigt, till steken.2. Använd alltid termometer!3. Tillaga alltid steken i nedre delen av ugnen. 4. Låg temeratur - lång stektid - mörare kött.5. Låt steken vila i folie i en kvart efter tillagning. Då hinner den "sätta" sig.Ett tips för att göra den mera smakrik är att skära små "fickor" i steken och stoppa in vitlök, örter eller annat gott.Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.