8-| Satt och bläddrade i en gammal kokbok för några veckor sedan och hittad tips för en god husmor att ta reda på matrester. Det stod b.la. om köttrester: gör en rulltårtepaj, tänk på att göra degen med olja, stark värme ca 25 min.
Nu har jag gått och funderat på det här ett tag och tänker prova, men vet inte riktigt med vad. Det borde gå att stoppa i både det ena och det andra. Det får väl bara inte vara för blött, men någon typ av fyllning som inte enbart är torr är kanske godast.
Är det någon som provat, ätit eller hört talas om detta? {question}
The_mama97mia10 januari 2011
Rulltårte-paj?
Det jag tänker på är typ pannkaksrulltårta, eller fylld ugnspannkaka som en rulle, ofta med köttfärsfyllning?
Ska bli spännande att följa tips här!
soccermum10 januari 2011
Pizzabullar kanske också kan vara något liknande? Där kan man ju stoppa ned det mesta av rester o dyl :)
littlejohn15 januari 2011
Nu har jag gjort en rulltårtepaj.
En pajdeg med olja kavlades ut och fylldes med tärnade rester av stekt fläskfilé och svampstuvning. Jag gjorde stuvningen rätt fast och bredde ut den, strödde filén ovanpå och rullade ihop. In i varm ugn ca 30 min. Jag fick stuvning över så den spädde jag ut och serverade bredvid.
Resultatet blev faktisk riktig bra, kommer att pröva fler varianter.
svengelsk15 januari 2011
Gjorde en gång en matrulltårta med en sufflésmet. Den var god.
Cassiopeya15 januari 2011
Skrivet av littlejohn den 15 jan 2011
Nu har jag gjort en rulltårtepaj.
En pajdeg med olja kavlades ut och fylldes med tärnade rester av stekt fläskfilé och svampstuvning. Jag gjorde stuvningen rätt fast och bredde ut den, strödde filén ovanpå och rullade ihop. In i varm ugn ca 30 min. Jag fick stuvning över så den spädde jag ut och serverade bredvid.
Resultatet blev faktisk riktig bra, kommer att pröva fler varianter.
Du lägger väl ut recept här så vi också får prova? ;) :DD
DoctorWho16 januari 2011
Jag gjorde en gång en rullsmörgåstårta efter recept i Hemmet Veckotidning. Fyllningen var jättegod men brödet var lite torrt och brödsmaken dominerade över fyllningen. Berodde nog på att det var rågsikt i brödet. Det var ett vanligt recept på rågbröd som man plattade ut i långpanna och delade i två bottnar när det kallnat under långpannan på handduk. Bred på fyllning, rulla ihop och dekorera. Ska testa nån gång med enbart vetemjöl i degen.
boz196516 januari 2011
Skrivet av Transporter den 16 jan 2011
Jag gjorde en gång en rullsmörgåstårta efter recept i Hemmet Veckotidning. Fyllningen var jättegod men brödet var lite torrt och brödsmaken dominerade över fyllningen. Berodde nog på att det var rågsikt i brödet. Det var ett vanligt recept på rågbröd som man plattade ut i långpanna och delade i två bottnar när det kallnat under långpannan på handduk. Bred på fyllning, rulla ihop och dekorera. Ska testa nån gång med enbart vetemjöl i degen.
Har inte testat, men det borde funka med en enkel franskbrödsdeg eller focacciadeg gjord på vetemjöl och med lite neutral olja i.
8-| Satt och bläddrade i en gammal kokbok för några veckor sedan och hittad tips för en god husmor att ta reda på matrester. Det stod b.la. om köttrester: gör en rulltårtepaj, tänk på att göra degen med olja, stark värme ca 25 min.
Nu har jag gått och funderat på det här ett tag och tänker prova, men vet inte riktigt med vad. Det borde gå att stoppa i både det ena och det andra. Det får väl bara inte vara för blött, men någon typ av fyllning som inte enbart är torr är kanske godast.
Är det någon som provat, ätit eller hört talas om detta? {question}
Rulltårte-paj?
Det jag tänker på är typ pannkaksrulltårta, eller fylld ugnspannkaka som en rulle, ofta med köttfärsfyllning?
Ska bli spännande att följa tips här!
Pizzabullar kanske också kan vara något liknande? Där kan man ju stoppa ned det mesta av rester o dyl :)
Nu har jag gjort en rulltårtepaj.
En pajdeg med olja kavlades ut och fylldes med tärnade rester av stekt fläskfilé och svampstuvning. Jag gjorde stuvningen rätt fast och bredde ut den, strödde filén ovanpå och rullade ihop. In i varm ugn ca 30 min. Jag fick stuvning över så den spädde jag ut och serverade bredvid.
Resultatet blev faktisk riktig bra, kommer att pröva fler varianter.
Gjorde en gång en matrulltårta med en sufflésmet. Den var god.
Nu har jag gjort en rulltårtepaj.
En pajdeg med olja kavlades ut och fylldes med tärnade rester av stekt fläskfilé och svampstuvning. Jag gjorde stuvningen rätt fast och bredde ut den, strödde filén ovanpå och rullade ihop. In i varm ugn ca 30 min. Jag fick stuvning över så den spädde jag ut och serverade bredvid.
Resultatet blev faktisk riktig bra, kommer att pröva fler varianter.
Du lägger väl ut recept här så vi också får prova? ;) :DD
Jag gjorde en gång en rullsmörgåstårta efter recept i Hemmet Veckotidning. Fyllningen var jättegod men brödet var lite torrt och brödsmaken dominerade över fyllningen. Berodde nog på att det var rågsikt i brödet. Det var ett vanligt recept på rågbröd som man plattade ut i långpanna och delade i två bottnar när det kallnat under långpannan på handduk. Bred på fyllning, rulla ihop och dekorera. Ska testa nån gång med enbart vetemjöl i degen.
Jag gjorde en gång en rullsmörgåstårta efter recept i Hemmet Veckotidning. Fyllningen var jättegod men brödet var lite torrt och brödsmaken dominerade över fyllningen. Berodde nog på att det var rågsikt i brödet. Det var ett vanligt recept på rågbröd som man plattade ut i långpanna och delade i två bottnar när det kallnat under långpannan på handduk. Bred på fyllning, rulla ihop och dekorera. Ska testa nån gång med enbart vetemjöl i degen.
Har inte testat, men det borde funka med en enkel franskbrödsdeg eller focacciadeg gjord på vetemjöl och med lite neutral olja i.
Hmmm... Nu måste jag ju testa bara för det :D