Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Misobröd!!

  • 20 april 2001

    Jag är brödbakarfantast och en dag experimenterade jag med lite miso, dvs jäst sojabönor i bröddegen. Resultatet blev jättelyckat, ett fluffigt, aromrikt och saftigt bröd. Prova!

  • 20 april 2001

    Vilket bra tips! Kan du inte dela med dig av hela receptet så att man vet proportionerna?! Skulle bli jätteglad för hela receptet!

  • 23 april 2001

    Så gärna så!1 dl krossad råg7 dl vatten1 msk miso1 tsk salt1 msk olja50 g jästca 1 msk torkad smulad tångvetemjölKoka 2 dl vatten och rör ihop med rågen till en gröt. Blanda alla övriga ingredienser och tillsätt mjölet så att du får en smidig deg. Knåda i ca 10 in. Låt jäsa 40 min, forma till 2 limpor som får jäsa ytterligare 30 min. Grädda i ugn på 175 grader ca 30 min!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.