Jag är brödbakarfantast och en dag experimenterade jag med lite miso, dvs jäst sojabönor i bröddegen. Resultatet blev jättelyckat, ett fluffigt, aromrikt och saftigt bröd. Prova!
20 april 2001
Vilket bra tips! Kan du inte dela med dig av hela receptet så att man vet proportionerna?! Skulle bli jätteglad för hela receptet!
23 april 2001
Så gärna så!1 dl krossad råg7 dl vatten1 msk miso1 tsk salt1 msk olja50 g jästca 1 msk torkad smulad tångvetemjölKoka 2 dl vatten och rör ihop med rågen till en gröt. Blanda alla övriga ingredienser och tillsätt mjölet så att du får en smidig deg. Knåda i ca 10 in. Låt jäsa 40 min, forma till 2 limpor som får jäsa ytterligare 30 min. Grädda i ugn på 175 grader ca 30 min!
Jag är brödbakarfantast och en dag experimenterade jag med lite miso, dvs jäst sojabönor i bröddegen. Resultatet blev jättelyckat, ett fluffigt, aromrikt och saftigt bröd. Prova!
Vilket bra tips! Kan du inte dela med dig av hela receptet så att man vet proportionerna?! Skulle bli jätteglad för hela receptet!
Så gärna så!1 dl krossad råg7 dl vatten1 msk miso1 tsk salt1 msk olja50 g jästca 1 msk torkad smulad tångvetemjölKoka 2 dl vatten och rör ihop med rågen till en gröt. Blanda alla övriga ingredienser och tillsätt mjölet så att du får en smidig deg. Knåda i ca 10 in. Låt jäsa 40 min, forma till 2 limpor som får jäsa ytterligare 30 min. Grädda i ugn på 175 grader ca 30 min!