Hej, är det någon som kan hjälpa mej? Jag har gjort paella som blev för syrlig, affären hade slut på sin surimi i lake och sa at det närmaste var mild yoghurt som jag köpte och använde men det blev för syrligt. Är det någon som kan tipsa mej hur jag får bort den syrliga smaken? Jag har massor kvar av paellan.Tackar på förhand.
evaldo12 november 2007
Misslyckad paella.
Det anda jag kan tänka mig att göra med din paella är att blanda ner majonnäs, ej fettfri, eller vispad grädde för att få minskad syrlikhet.
monac26 november 2007
oj oj oj ,tror din butik var ute & cyklade???!!!!! Du skulle ha s.k. "crab-fish" i lake till din paella....var kom yoghurten in?Skippa den nästa gång.
:o saffran,skaldjur & kyckling ,paprika,ärtor. Det är ju spaniens svar på pytt i panna"!(Y)lycka till.
anluk26 november 2007
Låter som monacamilla har helt rätt! Paella är väldans gott!!!!!(Y)
ThomasP26 november 2007
vVarken majonäs eller yougurt hör hemma i en paella inte ens 29 maj 2005//Thomas
monac27 november 2007
Skrivet av Tpersson den 26 nov 2007
vVarken majonäs eller yougurt hör hemma i en paella inte ens 29 maj 2005//Thomas
är det ett riktigt björnhuvud eller en atrapp? Får man skjuta björnar hur som helst?
nettans27 november 2007
Oj ja det låter lit som du är "ute och cyklar", det ska inte vara geggigt alls i en paella. Lägger in ett recept här med räkor och kycklig. LÄgger det även som ett recept. Lycka till!!!
Paella
En färgstark och festlig paella. Laga och servera den gärna i en stor wok.
Ingredienser 4-6 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1 pkt saffran, 0,5 g
2 1/2 dl avorioris
5 – 6 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
500 g stora räkor med skal
1 paprika
3 tomater
1 grillad kyckling
1 burk musslor, 250 g
2 – 3 msk kryddat smör, chili&lime
1/2 dl grovhackad persilja
Gör så här
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av. Rör ner kryddat smör i klickar i riset och ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.
ThomasP27 november 2007
Skrivet av monacamilla den 27 nov 2007
Skrivet av Tpersson den 26 nov 2007
vVarken majonäs eller yougurt hör hemma i en paella inte ens 29 maj 2005//Thomas
är det ett riktigt björnhuvud eller en atrapp? Får man skjuta björnar hur som helst?
Jo det är en riktig björn som jag sköt nu i höst och vi har licens i västernorrland på 15 st//Mvh Thomas
Silversurfaren11 juli 2013
Detta recept använder jag mig av lyckat varje gång, haft bjudningar på 60 pers inte en enda har klagat!
Undrar du något meddela mig!!!!
mvh
• 1 tablespoon olive oil
• 1/2 (4 pound) whole chicken, cut into 6 pieces
• 1/2 (2 pound) rabbit, cleaned and cut into pieces
• 1 head garlic, cloves separated and peeled
• 1 tomato, finely chopped
• 1 (15.5 ounce) can butter beans
• 1/2 (10 ounce) package frozen green peas
• 1/2 (10 ounce) package frozen green beans
• Salt to taste
• 1 teaspoon mild paprika, or to taste
• 1 pinch saffron threads
• Dried thyme to taste (optional)
• Dried rosemary to taste (optional)
• 4 cups uncooked white rice, or as needed
Cassiopeya1 juli 2013
Härligt med en tråd från 2005 som väcks till liv lite nu och då när det passar {lashes}
Silversurfaren14 oktober 2013
zz
evaldo4 oktober 2013
Paella.
Hej det enda du kan göra är att kasta paellan och göra en ny,. För förslka rolla bort den misslyckade smaken blir omöjligt till slut.
Mvh evaldo
Hej, är det någon som kan hjälpa mej? Jag har gjort paella som blev för syrlig, affären hade slut på sin surimi i lake och sa at det närmaste var mild yoghurt som jag köpte och använde men det blev för syrligt. Är det någon som kan tipsa mej hur jag får bort den syrliga smaken? Jag har massor kvar av paellan.Tackar på förhand.
Misslyckad paella.
Det anda jag kan tänka mig att göra med din paella är att blanda ner majonnäs, ej fettfri, eller vispad grädde för att få minskad syrlikhet.
oj oj oj ,tror din butik var ute & cyklade???!!!!! Du skulle ha s.k. "crab-fish" i lake till din paella....var kom yoghurten in?Skippa den nästa gång.
:o saffran,skaldjur & kyckling ,paprika,ärtor. Det är ju spaniens svar på pytt i panna"!(Y)lycka till.
Låter som monacamilla har helt rätt! Paella är väldans gott!!!!!(Y)
vVarken majonäs eller yougurt hör hemma i en paella inte ens 29 maj 2005//Thomas
vVarken majonäs eller yougurt hör hemma i en paella inte ens 29 maj 2005//Thomas
är det ett riktigt björnhuvud eller en atrapp? Får man skjuta björnar hur som helst?
Oj ja det låter lit som du är "ute och cyklar", det ska inte vara geggigt alls i en paella. Lägger in ett recept här med räkor och kycklig. LÄgger det även som ett recept. Lycka till!!!
Paella
En färgstark och festlig paella. Laga och servera den gärna i en stor wok.
Ingredienser 4-6 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1 pkt saffran, 0,5 g
2 1/2 dl avorioris
5 – 6 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
500 g stora räkor med skal
1 paprika
3 tomater
1 grillad kyckling
1 burk musslor, 250 g
2 – 3 msk kryddat smör, chili&lime
1/2 dl grovhackad persilja
Gör så här
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av. Rör ner kryddat smör i klickar i riset och ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.
vVarken majonäs eller yougurt hör hemma i en paella inte ens 29 maj 2005//Thomas
är det ett riktigt björnhuvud eller en atrapp? Får man skjuta björnar hur som helst?
Jo det är en riktig björn som jag sköt nu i höst och vi har licens i västernorrland på 15 st//Mvh Thomas
Detta recept använder jag mig av lyckat varje gång, haft bjudningar på 60 pers inte en enda har klagat!
Undrar du något meddela mig!!!!
mvh
• 1 tablespoon olive oil
• 1/2 (4 pound) whole chicken, cut into 6 pieces
• 1/2 (2 pound) rabbit, cleaned and cut into pieces
• 1 head garlic, cloves separated and peeled
• 1 tomato, finely chopped
• 1 (15.5 ounce) can butter beans
• 1/2 (10 ounce) package frozen green peas
• 1/2 (10 ounce) package frozen green beans
• Salt to taste
• 1 teaspoon mild paprika, or to taste
• 1 pinch saffron threads
• Dried thyme to taste (optional)
• Dried rosemary to taste (optional)
• 4 cups uncooked white rice, or as needed
Härligt med en tråd från 2005 som väcks till liv lite nu och då när det passar {lashes}
zz
Paella.
Hej det enda du kan göra är att kasta paellan och göra en ny,. För förslka rolla bort den misslyckade smaken blir omöjligt till slut.
Mvh evaldo
smaken är som baken