Hej!
Går det bra att ersätta mjölk med havremjölk i de flesta recept?
Petra701113 maj 2011
Skrivet av scrappa den 13 maj 2011
Hej!
Går det bra att ersätta mjölk med havremjölk i de flesta recept?
Hej!
Beror på vad det är för maträtt, jag tycker att alpro soya dryck är bättre.Man kan blanda hälften hälften soyan är sötate i smaken.Man får ha i lite mera kryddor än när man använder mjölk.
Lycka till
Petra
isberget13 maj 2011
jag tycker det funkar fint att byta till havremjölk
idea_13 maj 2011
Håller med Petra7011 till viss del, alltså, beror på vad man ska göra. Mannagrynsgröt, visst, inga problem, Risgrynsgröt = rismjölk är bättre. Sen är havre/rismjölk lite "tunnare" i konsistensen än komjölk, så ibland får man andvända lite mindre mängd, beroende på vad man ska göra. (Är ju skillnad på en bechamell eller vaniljsås som redes där man kan öka på redningen lite, mot en gröt där man inte vill göra fler portioner)
.
petrapack13 maj 2011
jag har försökt göra ugnspannkaka med havremjölk, funkar inte. Pannkakan blir aldrig färdig, den blir smetig. Någon som har några tips på hur man ska få den bra och mjölkfri?
Josses13 maj 2011
Jag är ju ingen expert på detta mjölk område men tanken som slår mig, kan man inte göra pannkaka på vatten? Eller blir det bara blaha, blaha?
petrapack14 maj 2011
Har aldrig testat göra pannkaka med vatten men det kan ju vara värt ett försök. Tunna pannkakor på spisen blir bra med havremjölk, det är bara i tjock pannkaka i ugnen som inte blir bra.
idea_15 maj 2011
Då mjölk blir "tjockare" vid tillagning och havremjölk inte blir det , en aning mindre havremjölk och ett extra ägg kanske? Blir "fluffigare" också med mer ägg.
Hej!
Går det bra att ersätta mjölk med havremjölk i de flesta recept?
Hej!
Går det bra att ersätta mjölk med havremjölk i de flesta recept?
Hej!
Beror på vad det är för maträtt, jag tycker att alpro soya dryck är bättre.Man kan blanda hälften hälften soyan är sötate i smaken.Man får ha i lite mera kryddor än när man använder mjölk.
Lycka till
Petra
jag tycker det funkar fint att byta till havremjölk
Håller med Petra7011 till viss del, alltså, beror på vad man ska göra. Mannagrynsgröt, visst, inga problem, Risgrynsgröt = rismjölk är bättre. Sen är havre/rismjölk lite "tunnare" i konsistensen än komjölk, så ibland får man andvända lite mindre mängd, beroende på vad man ska göra. (Är ju skillnad på en bechamell eller vaniljsås som redes där man kan öka på redningen lite, mot en gröt där man inte vill göra fler portioner)
.
jag har försökt göra ugnspannkaka med havremjölk, funkar inte. Pannkakan blir aldrig färdig, den blir smetig. Någon som har några tips på hur man ska få den bra och mjölkfri?
Jag är ju ingen expert på detta mjölk område men tanken som slår mig, kan man inte göra pannkaka på vatten? Eller blir det bara blaha, blaha?
Har aldrig testat göra pannkaka med vatten men det kan ju vara värt ett försök. Tunna pannkakor på spisen blir bra med havremjölk, det är bara i tjock pannkaka i ugnen som inte blir bra.
Då mjölk blir "tjockare" vid tillagning och havremjölk inte blir det , en aning mindre havremjölk och ett extra ägg kanske? Blir "fluffigare" också med mer ägg.