Hej.Jag åt något väldigt gott nu i jul som hette Mullvad.... finns det någon som har receptet?
8 januari 2003
HejJag åt också "Mullvad" till efterrätt i jul. Om det är samma har jag receptet. Det är katrinplommon, fromage och gräddeDu får gärna receptet om det är samma.MvhKerstin
Lano31 januari 2008
Skrivet av Kerstin H den 8 jan 2003
HejJag åt också "Mullvad" till efterrätt i jul. Om det är samma har jag receptet. Det är katrinplommon, fromage och gräddeDu får gärna receptet om det är samma.MvhKerstin
Hej
ja tack ! Min gamla kära moster gjorde detta till oss systerbarn för länge sen. Vore extremt glad om du ville skicka receptet !
Hälsningar
Birgitta
farmoringer31 januari 2008
Hittade det här när jag gogglade. Kanske är nåt??
Mullvadsbo 6 personer
Den här efterrätten ska du göra när du har gott om tid och är på gott humör. Dina gäster kommer att uppskatta att du gjort dig besvär, för den är god och annorlunda. Men ta reda på att alla tål sötmandel och se till att du har smal mat till varmrätt, för kalorierna kryllar här.
25 kärnfria katrinplommon
25 skållade skalade sötmandlar
Fromage:
3 blad gelatin
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
mörk blockchoklad
Skålla mandeln. Häll kokande vatten över plommonen och låt stå i en kvart. Sila bort vattnet. Stoppa en mandel i varje plommon och lägg dem i en kompakt hög mitt på serveringsfatet. Det ska se ut som en liten kulle och är stommen i mullvadsboet, som när det är färdigt ska ha formen av en igloo.
Fromagen:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa grädden till fromagen och låt den vänta. Vispa ägget pösigt med socker och vaniljsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikron 8-10 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Vispa ner gelatinlösningen i äggsmeten. Rör ner grädden. Bred genast fromagen över plommonhögen. Släta till ytan med en vattensköljd stekspade.
Garneringen:
Vispa grädden till garneringen till hårt skum. Bred den slätt över fromagen. Nu är mullvadsboet strax färdigt. Flaga chokladen med en osthyvel och strö flagorna över gräddkullen.
Servera mullvadsboet kallt, gärna med ett glas portvin och invänta lugnt tacktalet.
Hej.Jag åt något väldigt gott nu i jul som hette Mullvad.... finns det någon som har receptet?
HejJag åt också "Mullvad" till efterrätt i jul. Om det är samma har jag receptet. Det är katrinplommon, fromage och gräddeDu får gärna receptet om det är samma.MvhKerstin
HejJag åt också "Mullvad" till efterrätt i jul. Om det är samma har jag receptet. Det är katrinplommon, fromage och gräddeDu får gärna receptet om det är samma.MvhKerstin
Hej
ja tack ! Min gamla kära moster gjorde detta till oss systerbarn för länge sen. Vore extremt glad om du ville skicka receptet !
Hälsningar
Birgitta
Hittade det här när jag gogglade. Kanske är nåt??
Mullvadsbo 6 personer
Den här efterrätten ska du göra när du har gott om tid och är på gott humör. Dina gäster kommer att uppskatta att du gjort dig besvär, för den är god och annorlunda. Men ta reda på att alla tål sötmandel och se till att du har smal mat till varmrätt, för kalorierna kryllar här.
25 kärnfria katrinplommon
25 skållade skalade sötmandlar
Fromage:
3 blad gelatin
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
mörk blockchoklad
Skålla mandeln. Häll kokande vatten över plommonen och låt stå i en kvart. Sila bort vattnet. Stoppa en mandel i varje plommon och lägg dem i en kompakt hög mitt på serveringsfatet. Det ska se ut som en liten kulle och är stommen i mullvadsboet, som när det är färdigt ska ha formen av en igloo.
Fromagen:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa grädden till fromagen och låt den vänta. Vispa ägget pösigt med socker och vaniljsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikron 8-10 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Vispa ner gelatinlösningen i äggsmeten. Rör ner grädden. Bred genast fromagen över plommonhögen. Släta till ytan med en vattensköljd stekspade.
Garneringen:
Vispa grädden till garneringen till hårt skum. Bred den slätt över fromagen. Nu är mullvadsboet strax färdigt. Flaga chokladen med en osthyvel och strö flagorna över gräddkullen.
Servera mullvadsboet kallt, gärna med ett glas portvin och invänta lugnt tacktalet.