Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Munkar?

  • 15 juli 2001

    Hej, jag skulle vilja ha något bra recept på munkar(doughnut). Har försökt att göra egna några gånger, men munkarna blir alltid ganska äckliga. Skulle vilja att de smakade som munkarna smakar i affären.Tack på förhand.Simon

  • 31 juli 2001

    Mos-Munkar ca 20 stycken Fluffiga, friterade bullar med äppelmos! Ingredienser:1 dl mjölk25 g jäst4* dl vetemjöl+lite till utbakning50 g margarin (el. smör)2 msk socker1 ägg1 tsk kardemummakärnor0,25-0,5 dl ÄppelmosOlja eller kokosfett till friteringStrösockerVärm mjölken till 37 grader, tillsätt jästen och rör ut den i mjölken. Blanda i 3 dl av mjölet. Rör matfettet först med sockret, rör sedan i ägget och de stötta kardemummakärnorna. När smeten är jämn, blanda med degen och tillsätt resten av mjölet. Kavla ut till en rektangel, ca 1 cm tjock, på mjölat bakbord. Markera 5-6 cm stora ringar på ena halvan. Lägg ca * tsk Äppelmos i varje ring. Vik över den andra deghalvan, ta ut rundlar genom att trycka ett runt mått eller ett glasdär upphöjningarna av moset syns. Tryck till ordentligt runtom kanterna. Ta undan munk-ämnena, ta vara på spillet, kavla ut en gång till och gör en omgång till. Värm oljan till 180 grader, använd gärna fritös! Fritera Mos-Munkarna tills de är guldbruna. Låt dem rinna av påhushållspapper och rulla dem sedan i strösocker. Ät Mos-Munkarna avsvalnade, de är godast när de är riktigt färska!Tänk på: när Du friterar i gryta, ha alltid ett lock till hands om oljan skulle bli överhettad och fatta eld. Använd inte olja som Du t.ex. friterat fisk eller kött i tidigare.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.