Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

musslor

  • 6 april 2005

    Åt ört/vitlökskokta musslor i Spanien som var gudomligt goda.Söker nu efter ett recept på det,finns det någon som har något bra?

  • 11 april 2005

    Kan detta vara något för dig?Musslor med vitlök och persilja2 personer1 kg färska blåmusslor 1 dl vitt vin 1 dl vatten4 st finhackade schalottenlökar2 msk hackad persiljaLökfräs:4 st finhackade schalottenlökar5 klyfta finhackad vitlök3 msk smör2 msk finhackad persiljasalt & peppar, pressad citronTill servering:1 st baguette1 st citron i klyftor1.Skrubba musslorna väl och skölj dem under rinnande kallt vatten. 2.Koka upp vin, vatten, lök och persilja. Lägg i musslorna och låt dem koka under lock till alla öppnat sig, 4-5 minuter. Släng de som inte öppnat sig. Tag upp musslorna och sila av lagen.3.Fräs lök och vitlök i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt musselspadet. Koka ihop till det återstår 2 dl. 4.Lägg i musslorna och persilja och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citron. Servera med baguette.Länk: http://www.aftonbladet.se/v3/ab/jsp/start.jsp?d=101&a=8182

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.