Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ninon

  • 4 september 2001

    Undrar om någon har ett bra recept på crème Ninon, det riktiga där man skvätter i skumpa i serveringsögonblicket.

  • 6 september 2001

    Jodå, vassego!2 schalottenlökar el. en späd purjolök1 msk smör1 pkt frysta gröna ärter, 250 g1 burk gröna ärter, 400 gca 5 dl buljong, rätt starkörtsalten aning cayennepeppar2-3 dl vispad grädde1-2 dl mousserande vincrème fraîche och bröd till serveringeninhacka löken och låt den mjukna i lite smör i en stor kastrull. Lägg i de tinade ärterna någon minut. Häll över i matberedare (eller använd stavmixer), tillsätt de avrunna burkärterna och kör till en fin puré. Späd med 1 dl av buljongen och kör lite till. Blanda sen ärtmoset med resten av den heta buljongen, låt koka några minuter och krydda lätt. Strax före servering rör du ner den vispade grädden. Hetta upp, smaka av och häll i vinet (rumstempererat). Servera i varma tallrikar och slå gärna i lite mousserande vin precis innan du bär in tallrikarna så skummar det extra festligt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.