Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

nyår

  • 12 december 2001

    hejsanjag och min sambo ska fira nyår själva, med mycket romantik och mys. är det någon som har ett riktigt lyxigt och gott recept på en vegetarisk huvudrätt som skulle kunna passa på nyår?

  • 13 december 2001

    Och sen när blev vegetariskt lyxigt??Möjligtvis skulle hemlagade färska tryffelfyllda raviolis komma in under denna kategori, men inte mycket annat..för att bättra på lyxattributet så satsa på en årgångschampagne som dryck "Dom Perignon" från 1995 passar utmärkt.

  • 14 december 2001

    Hej kanske inte så "lyxigt" men Gott.PICCATA PÅ SQUASH OCH AUBERGINE MED TOMATKOMPOTT OCH UGNSBAKAD PALSTERNACKA4 PERS2 stSquash2 st aubergine400 gr Parmesanost (efter smak)mjöl4 Tomater2 msk Gul lök1 msk Tomatpur´´e1 kruka färsk gräslök4 st PalsternackorSmör (efter smak)Saolt o Peppar (efter smak)Skiva squash och aubergine i fina cm-tjocka skivor. Vänd skivorna i mjöl och lägg dem på en plåt. Blanda ägg och parmesanost och lägg en klick av blandningen på varje skiva (ca 3 skivor av varje per person). Se till att skivorna täcks helt. Grädda i ugnen på 200 grader övervärme tills de blir gyllenbruna. Fräs den gula löken i lite smör tillsammans med tomatpurén. Rör så att löken ej bränns. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans puttra 3 minuter. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och vitpeppar. Skala palsternackorna och dela var och en på längden i 4 delar. Bryn dem i smör, salta och peppra. Låt dem gärna gå färdigt i ugnen på 175 grader i 5 minuter. Vid serveringen, fördela piccatorna på tallrikar. Skeda upp tomatkompotten bredvid och lägg på palsternackorna. Garnera med några gräslöksstrån.God jul och gott nytt år

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.