Hej!Undrar om någon har recept på "övernattande bullar" ? bullar som kan jäsa i kylskåpet över natten.mvh A-L
idea_13 mars 2009
Jag har ett enkelt recept på nattbröd, ska skriva in det i mina recept sen, men det är som följer:
5 dl vatten
25 g färsk jäst
2 msk olja
12-13 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar eller vetekli
Lös upp jästen i vattnet, (ingen speciell temperatur), blanda ner olja, mjöl och kli eller groddar. Baka ut på en gång till 20 småfranskor som får stå på övertäckt plåt i kylen över natten. Pensla med vatten och strö över valmofrö eller annat efter smak, sesamfrön är ett gott alternativ, gräddas i 250 gradig ugn ca 12 minuter.
Med bästa lyckönskningar
Kari
Eery13 mars 2009
Mitt dinkelbröd med morot funkar kalas att göra på kvällen och kalljäsa i kyl över natten
Förlåt en dun fråga, jag skulle gärna testa detta med jäsa-över-natten-bröd. MEN HUR FÅR NI plats med plåten i kylen???? Det funkar inte för mig?
Räcker det att den står liksom lite svalt eller?
bakakaka13 mars 2009
Vet inte om de behöver stå i kylen över natten. Men om de måste det, så kanske det räcker att göra 1/2 sats bullar som du kan lägga på en mindre bricka. En hel plåt med frallor kanske ändå inte går åt till frukost.
Hej!Undrar om någon har recept på "övernattande bullar" ? bullar som kan jäsa i kylskåpet över natten.mvh A-L Detta inlägget är skrivet av en gäst.
4 mar 2004 kl. 17:5
Inte kul hon fick vänta 5 år innan hon fick svar:D
bakakaka14 mars 2009
När jag skrev mitt inlägg så var jag fullt medveten om att tråden startades för flera år sedan. Men jag tror faktiskt att många kan vara intresserade nu också. Det har ju faktiskt tillkommit några stycken medlemmar sen 2004. Eller hur?
Hej!Undrar om någon har recept på "övernattande bullar" ? bullar som kan jäsa i kylskåpet över natten.mvh A-L
Jag har ett enkelt recept på nattbröd, ska skriva in det i mina recept sen, men det är som följer:
5 dl vatten
25 g färsk jäst
2 msk olja
12-13 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar eller vetekli
Lös upp jästen i vattnet, (ingen speciell temperatur), blanda ner olja, mjöl och kli eller groddar. Baka ut på en gång till 20 småfranskor som får stå på övertäckt plåt i kylen över natten. Pensla med vatten och strö över valmofrö eller annat efter smak, sesamfrön är ett gott alternativ, gräddas i 250 gradig ugn ca 12 minuter.
Med bästa lyckönskningar
Kari
Mitt dinkelbröd med morot funkar kalas att göra på kvällen och kalljäsa i kyl över natten
men i en större bunke
Dinkelbröd med morot
Förlåt en dun fråga, jag skulle gärna testa detta med jäsa-över-natten-bröd. MEN HUR FÅR NI plats med plåten i kylen???? Det funkar inte för mig?
Räcker det att den står liksom lite svalt eller?
Vet inte om de behöver stå i kylen över natten. Men om de måste det, så kanske det räcker att göra 1/2 sats bullar som du kan lägga på en mindre bricka. En hel plåt med frallor kanske ändå inte går åt till frukost.
Här kommer ett recept till.
Gateaus småfralla
Hej!Undrar om någon har recept på "övernattande bullar" ? bullar som kan jäsa i kylskåpet över natten.mvh A-L Detta inlägget är skrivet av en gäst.
4 mar 2004 kl. 17:5
Inte kul hon fick vänta 5 år innan hon fick svar:D
När jag skrev mitt inlägg så var jag fullt medveten om att tråden startades för flera år sedan. Men jag tror faktiskt att många kan vara intresserade nu också. Det har ju faktiskt tillkommit några stycken medlemmar sen 2004. Eller hur?