Jag hoppas jag kan skriva min fråga här, hittade ingen annan stans som den passade tyckte jag i alla fall :p
I julas fick pappa några olika rapsoljor med smak.
Smakerna: Basilika, Vitlök och Citron. Så nu till min fråga :p
Vad kan jag göra med dom? Någon som har testat själv?? Har noll koll när det gäller oljor i bak och så :p Hoppas ni kan hjälpa mig :)
The_mama97mia8 februari 2012
Trevligt med smaksatta oljor till julklapp!
Jag skulle nog använda dom till salladsdressing, möjligen wok. Inte bak - det tycker jag nog skulle vara lite slöseri.
Marinader också - kan vara great.
leemland8 februari 2012
Okej :) blir lite problem för oss, vi är inga salladsmänniskor :p haha.
Kan man inte smaksätta matbröd eller liknande med det?? Ska nog testa marinera nu när du säger det :p
frucaos8 februari 2012
Ska du prova i bröd så hade jag valt focaccia eller liknande ... fast citron tror jag inte på.
maxxess8 februari 2012
Rapsolja är utmärkt att steka i, varför inte prova dem vid stekning? Tänk bara på att om oljan är kallpressad så tål den inte lika hög temp. som raffinerad rapsolja.
Jag brukar oftast blanda ca 50/50 smör (margarin)/olja när jag steker och det är ju inga krångliga smaker på dina oljor. Sist jag hade smaksatt olja så var det med dillsmak och den var intressant att fräsa skaldjur i, blev sjysst smak.
sju9 februari 2012
Jag tror som maxxess att skaldjur skulle må riktigt bra i oljan, testa t.ex. att laga tapasrätten Gambas al Ajillo i vitlöksoljan. Citronoljan kan man nog ringla över vilken fiskrätt som helst med gott resultat, eller varför inte över grillade grönsaker som t.ex. sparris?
The_mama97mia9 februari 2012
Ni får grilla mycket bruschetta...
sikaal9 februari 2012
Det kanske är dags att testa lite sallad när ni har så fina oljor att smaksätta med. ;)
tellu9 februari 2012
Jag brukar gøra olivolja med chilipepper och vitløk, supergott att ringla lite på pizza eller pasta. Är också gott att steka køtt och potatis i. Citronolja har jag också gjort och smaksatt fisk med. Chili och vitløksolja har de på borden på restauranger i Italien, eller så får man fråga efter det.
Jag hoppas jag kan skriva min fråga här, hittade ingen annan stans som den passade tyckte jag i alla fall :p
I julas fick pappa några olika rapsoljor med smak.
Smakerna: Basilika, Vitlök och Citron. Så nu till min fråga :p
Vad kan jag göra med dom? Någon som har testat själv?? Har noll koll när det gäller oljor i bak och så :p Hoppas ni kan hjälpa mig :)
Trevligt med smaksatta oljor till julklapp!
Jag skulle nog använda dom till salladsdressing, möjligen wok. Inte bak - det tycker jag nog skulle vara lite slöseri.
Marinader också - kan vara great.
Okej :) blir lite problem för oss, vi är inga salladsmänniskor :p haha.
Kan man inte smaksätta matbröd eller liknande med det?? Ska nog testa marinera nu när du säger det :p
Ska du prova i bröd så hade jag valt focaccia eller liknande ... fast citron tror jag inte på.
Rapsolja är utmärkt att steka i, varför inte prova dem vid stekning? Tänk bara på att om oljan är kallpressad så tål den inte lika hög temp. som raffinerad rapsolja.
Jag brukar oftast blanda ca 50/50 smör (margarin)/olja när jag steker och det är ju inga krångliga smaker på dina oljor. Sist jag hade smaksatt olja så var det med dillsmak och den var intressant att fräsa skaldjur i, blev sjysst smak.
Jag tror som maxxess att skaldjur skulle må riktigt bra i oljan, testa t.ex. att laga tapasrätten Gambas al Ajillo i vitlöksoljan. Citronoljan kan man nog ringla över vilken fiskrätt som helst med gott resultat, eller varför inte över grillade grönsaker som t.ex. sparris?
Ni får grilla mycket bruschetta...
Det kanske är dags att testa lite sallad när ni har så fina oljor att smaksätta med. ;)
Jag brukar gøra olivolja med chilipepper och vitløk, supergott att ringla lite på pizza eller pasta. Är också gott att steka køtt och potatis i. Citronolja har jag också gjort och smaksatt fisk med. Chili och vitløksolja har de på borden på restauranger i Italien, eller så får man fråga efter det.