Hej!
Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
Så till er som behöver här kommer den i bokstavsordning:
Använda sig av tab-lägen fungerar tyvärr inte här så
första mängden är omvandlat från ca 1 dl och andra mängden från ca 1 msk
Brun farin 60 g, 15 g
Florsocker 65 g, 15 g
Grahamsmjöl 50 g, 10 g
Havregryn 40 g, 10 g
Kakao 55 g, 15 g
Majsenamjöl 60 g, 15 g
Mandel 65 g, 20 g
Mannagryn 75 g, 20 g
Potatismjöl 80 g, 20 g
Pärlsocker 65 g, 15 g
Risgryn 90 g, 25 g
Russin 65 g, 20 g
Rågmjöl 50 g, 10 g
Salt 100g, 20 g
Strösocker 85 g, 20 g
Vetemjöl 50 g, 10 g
markus7 december 2008
Skrivet av KAROLO den 7 dec 2008
Hej!
Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
Så till er som behöver här kommer den:
1 dl väger ca 1 msk väger ca
Grahamsmjöl 50 g 10 g
Havregryn 40 g 10 g
Kakao 55 g 15 g
Majsenamjöl 60 g 15 g
Mandel 65 g 20 g
Mannagryn 75 g 20 g
Potatismjöl
Ja det klart att det blir enklare, men det är ju lättare att receptet blir "skevt" då 1 dl mjöl kan vara olika luftigt och ihoppressat
LEDIVO7 december 2008
Så är det kanske, mne för mig har det funkat bra och inga recept har blivit misslyckade.
Skrivet av markus den 7 dec 2008
Skrivet av KAROLO den 7 dec 2008
Hej!
Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
Så till er som behöver här kommer den:
1 dl väger ca 1 msk väger ca
Grahamsmjöl 50 g 10 g
Havregryn 40 g 10 g
Kakao 55 g 15 g
Majsenamjöl 60 g 15 g
Mandel 65 g 20 g
Mannagryn 75 g 20 g
Potatismjöl
Ja det klart att det blir enklare, men det är ju lättare att receptet blir "skevt" då 1 dl mjöl kan vara olika luftigt och ihoppressat
Hej!
Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
Så till er som behöver här kommer den i bokstavsordning:
Använda sig av tab-lägen fungerar tyvärr inte här så
första mängden är omvandlat från ca 1 dl och andra mängden från ca 1 msk
Brun farin 60 g, 15 g
Florsocker 65 g, 15 g
Grahamsmjöl 50 g, 10 g
Havregryn 40 g, 10 g
Kakao 55 g, 15 g
Majsenamjöl 60 g, 15 g
Mandel 65 g, 20 g
Mannagryn 75 g, 20 g
Potatismjöl 80 g, 20 g
Pärlsocker 65 g, 15 g
Risgryn 90 g, 25 g
Russin 65 g, 20 g
Rågmjöl 50 g, 10 g
Salt 100g, 20 g
Strösocker 85 g, 20 g
Vetemjöl 50 g, 10 g
Hej!
Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
Så till er som behöver här kommer den:
1 dl väger ca 1 msk väger ca
Grahamsmjöl 50 g 10 g
Havregryn 40 g 10 g
Kakao 55 g 15 g
Majsenamjöl 60 g 15 g
Mandel 65 g 20 g
Mannagryn 75 g 20 g
Potatismjöl
Ja det klart att det blir enklare, men det är ju lättare att receptet blir "skevt" då 1 dl mjöl kan vara olika luftigt och ihoppressat
Så är det kanske, mne för mig har det funkat bra och inga recept har blivit misslyckade.
Hej!
Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
Så till er som behöver här kommer den:
1 dl väger ca 1 msk väger ca
Grahamsmjöl 50 g 10 g
Havregryn 40 g 10 g
Kakao 55 g 15 g
Majsenamjöl 60 g 15 g
Mandel 65 g 20 g
Mannagryn 75 g 20 g
Potatismjöl
Ja det klart att det blir enklare, men det är ju lättare att receptet blir "skevt" då 1 dl mjöl kan vara olika luftigt och ihoppressat