Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omvandlingstabell

  • LEDIVO 7 december 2008

    Hej!
    Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
    När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
    Så till er som behöver här kommer den i bokstavsordning:
    Använda sig av tab-lägen fungerar tyvärr inte här så
    första mängden är omvandlat från ca 1 dl och andra mängden från ca 1 msk

    Brun farin 60 g, 15 g
    Florsocker 65 g, 15 g
    Grahamsmjöl 50 g, 10 g
    Havregryn 40 g, 10 g
    Kakao 55 g, 15 g
    Majsenamjöl 60 g, 15 g
    Mandel 65 g, 20 g
    Mannagryn 75 g, 20 g
    Potatismjöl 80 g, 20 g
    Pärlsocker 65 g, 15 g
    Risgryn 90 g, 25 g
    Russin 65 g, 20 g
    Rågmjöl 50 g, 10 g
    Salt 100g, 20 g
    Strösocker 85 g, 20 g
    Vetemjöl 50 g, 10 g

  • markus 7 december 2008

    Skrivet av KAROLO den 7 dec 2008

    Hej!
    Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
    När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
    Så till er som behöver här kommer den:

    1 dl väger ca 1 msk väger ca
    Grahamsmjöl 50 g 10 g
    Havregryn 40 g 10 g
    Kakao 55 g 15 g
    Majsenamjöl 60 g 15 g
    Mandel 65 g 20 g
    Mannagryn 75 g 20 g
    Potatismjöl





    Ja det klart att det blir enklare, men det är ju lättare att receptet blir "skevt" då 1 dl mjöl kan vara olika luftigt och ihoppressat

  • LEDIVO 7 december 2008

    Så är det kanske, mne för mig har det funkat bra och inga recept har blivit misslyckade.

    Skrivet av markus den 7 dec 2008

    Skrivet av KAROLO den 7 dec 2008

    Hej!
    Under åren i köket har jag med jämna mellanrum för att förenkla tillvaron använt mig av omvandlingstabell.
    När t ex vetemjöl står angivet i gram föredrar jag omvandla mängden till dl.
    Så till er som behöver här kommer den:

    1 dl väger ca 1 msk väger ca
    Grahamsmjöl 50 g 10 g
    Havregryn 40 g 10 g
    Kakao 55 g 15 g
    Majsenamjöl 60 g 15 g
    Mandel 65 g 20 g
    Mannagryn 75 g 20 g
    Potatismjöl





    Ja det klart att det blir enklare, men det är ju lättare att receptet blir "skevt" då 1 dl mjöl kan vara olika luftigt och ihoppressat

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.