Hej!
Jag tänkte att jag skulle prova detta recept. Men jag förstår inte riktigt hur man gör. (Ibland tycker jag att recepten är otydliga) (speciellt när man inte är såå erfaren inom matlagning.
Hur som helst, det står "reducera i kastrull"...Hur gör man då? Bearnaisekräm
Tacksam för svar!
Nettie4 februari 2009
reducera menas att man minskar vätskan. :o
Mobojs4 februari 2009
Vanligtvis brukar det stå hur mycket man ska reducera ner vätskan till, alltså koka tills mängden vätska blir mindre.
Att recepten på ett sånt här ställe kan kännas otydliga ibland kanske beror på att vi inte är proffs som skriver dem. De flesta av oss är nog glada amatörer.
Lycka till med receptet.:)
bernit4 februari 2009
Skrivet av Nettie den 4 feb 2009
reducera menas att man minskar vätskan. :o
Minska genom att koka så vätskan dunstar
Nettie4 februari 2009
Tack bernit(H)
MissLo4 februari 2009
Det finns en bra sida där man kan hitta förklaringar till olika matlagningstermer:
http://www.recepthjalpen.se/methods.php
Dels förberedning av maten och dels tillagning och om du klickar på den senare så finner du förklaring till reducera där. Ser att du redan fått bra svar men den här länken kan ju vara till hjälp vid andra tillfällen.
Lycka till!
Hej!
Jag tänkte att jag skulle prova detta recept. Men jag förstår inte riktigt hur man gör. (Ibland tycker jag att recepten är otydliga) (speciellt när man inte är såå erfaren inom matlagning.
Hur som helst, det står "reducera i kastrull"...Hur gör man då?
Bearnaisekräm
Tacksam för svar!
reducera menas att man minskar vätskan. :o
Vanligtvis brukar det stå hur mycket man ska reducera ner vätskan till, alltså koka tills mängden vätska blir mindre.
Att recepten på ett sånt här ställe kan kännas otydliga ibland kanske beror på att vi inte är proffs som skriver dem. De flesta av oss är nog glada amatörer.
Lycka till med receptet.:)
reducera menas att man minskar vätskan. :o
Minska genom att koka så vätskan dunstar
Tack bernit(H)
Det finns en bra sida där man kan hitta förklaringar till olika matlagningstermer:
http://www.recepthjalpen.se/methods.php
Dels förberedning av maten och dels tillagning och om du klickar på den senare så finner du förklaring till reducera där. Ser att du redan fått bra svar men den här länken kan ju vara till hjälp vid andra tillfällen.
Lycka till!