Kan någon säga mig hur lång tid ungefär det tar för en oxfile att bli färdig i ugnen vid 150 gr
Gisela6230 december 2010
Skrivet av johanna53ew den 30 dec 2010
Kan någon säga mig hur lång tid ungefär det tar för en oxfile att bli färdig i ugnen vid 150 gr
Jag skulle varmt rekommendera att köpa en ugnstermometer. Bryn först köttet i smör . Lägg sedan i ugnsfast form .Personligen tycker jag att oxfilén är klar när
temperaturen är 54 grader. Ta ut köttet, linda in i folie och låt vila 10 min. Köttet är då rosa inuti (medium)
Gusbjoel30 december 2010
Det enklaste hade varit om du har en stektermometer!
Sen beror de lite på hur du vill ha den stekt. Men oftast och godast tycker jag det är om man har en liten rosa kärna. Köttet blir mörare och smälter i munnen, istället för genomstekt hårt och segt! Ett alternativ är att du har en innertemperatur (om du har termometer) på 60 grader, då ska ugnen vara på 125 grader i ca 1-1 ½ tim/kg,för att få en röd kärna. Ett annat alternativ, med lätt rosa kärna ska du ha 70 grader i innertemp och ungen på 125 grader i 1-1 ½ tim/kg. Det går även att steka den i 175 eller som du nämnde 150 grader men tiden blir kortare då! Glöm inte att låta köttet vila innan du skär upp det \o. Lycka till!
Det enklaste hade varit om du har en stektermometer!
Sen beror de lite på hur du vill ha den stekt. Men oftast och godast tycker jag det är om man har en liten rosa kärna. Köttet blir mörare och smälter i munnen, istället för genomstekt hårt och segt! Ett alternativ är att du har en innertemperatur (om du har termometer) på 60 grader, då ska ugnen vara på 125 grader i ca 1-1 ½ tim/kg,för att få en röd kärna. Ett annat alternativ, med lätt rosa kärna ska du ha 70 grader i innertemp och ungen på 125 grader i 1-1 ½ tim/kg. Det går även att steka den i 175 eller som du nämnde 150 grader men tiden blir kortare då! Glöm inte att låta köttet vila innan du skär upp det \o. Lycka till!
Evalar6330 december 2010
Köttet ska alltid vara rumstempererat innan det tillagas för bästa resultat. Oxfilé bör aldrig genomstekas helt, då blir den inte längre lika mör, och man kan i så fall lika gärna välja någon billigare biff. Innertemperaturen bör vara 50-55 grader om man vill ha den blodig, eller 60 grader för medium/rosa kött. Undvik helst att skära i köttet för att kontrollera hur stekt det är, då smiter köttsaften ut och ger en torrare filé. Använd istället stektermometer om du steker större bitar, eller känn på biten om du steker i skivor (se nedan
Kan någon säga mig hur lång tid ungefär det tar för en oxfile att bli färdig i ugnen vid 150 gr
Kan någon säga mig hur lång tid ungefär det tar för en oxfile att bli färdig i ugnen vid 150 gr
Jag skulle varmt rekommendera att köpa en ugnstermometer. Bryn först köttet i smör . Lägg sedan i ugnsfast form .Personligen tycker jag att oxfilén är klar när
temperaturen är 54 grader. Ta ut köttet, linda in i folie och låt vila 10 min. Köttet är då rosa inuti (medium)
Det enklaste hade varit om du har en stektermometer!
Sen beror de lite på hur du vill ha den stekt. Men oftast och godast tycker jag det är om man har en liten rosa kärna. Köttet blir mörare och smälter i munnen, istället för genomstekt hårt och segt! Ett alternativ är att du har en innertemperatur (om du har termometer) på 60 grader, då ska ugnen vara på 125 grader i ca 1-1 ½ tim/kg,för att få en röd kärna. Ett annat alternativ, med lätt rosa kärna ska du ha 70 grader i innertemp och ungen på 125 grader i 1-1 ½ tim/kg. Det går även att steka den i 175 eller som du nämnde 150 grader men tiden blir kortare då! Glöm inte att låta köttet vila innan du skär upp det \o. Lycka till!
Det enklaste hade varit om du har en stektermometer!
Sen beror de lite på hur du vill ha den stekt. Men oftast och godast tycker jag det är om man har en liten rosa kärna. Köttet blir mörare och smälter i munnen, istället för genomstekt hårt och segt! Ett alternativ är att du har en innertemperatur (om du har termometer) på 60 grader, då ska ugnen vara på 125 grader i ca 1-1 ½ tim/kg,för att få en röd kärna. Ett annat alternativ, med lätt rosa kärna ska du ha 70 grader i innertemp och ungen på 125 grader i 1-1 ½ tim/kg. Det går även att steka den i 175 eller som du nämnde 150 grader men tiden blir kortare då! Glöm inte att låta köttet vila innan du skär upp det \o. Lycka till!
Köttet ska alltid vara rumstempererat innan det tillagas för bästa resultat. Oxfilé bör aldrig genomstekas helt, då blir den inte längre lika mör, och man kan i så fall lika gärna välja någon billigare biff. Innertemperaturen bör vara 50-55 grader om man vill ha den blodig, eller 60 grader för medium/rosa kött. Undvik helst att skära i köttet för att kontrollera hur stekt det är, då smiter köttsaften ut och ger en torrare filé. Använd istället stektermometer om du steker större bitar, eller känn på biten om du steker i skivor (se nedan