Oystersås och fisksås är det samma sak? Sån där liten glasflaska som står i butiken bland de där lite exotiska tillbehören, tex kokosmjölk mm.
MatAnders12 februari 2010
Hej!
Nej det är inte samma sak fisksås (nampla) är en salt illaluktande vätska som är basen i Thailänsk och många andra asiatiska länder och används i stället för salt och ger den där speciella Thaismaken. Medans oystersås är trögflytande och ger den typiska Kinesiska smaken hmm svårt o beskriva men god i wok rätter.
Hoppas du blev lite klokare.
Okänd12 februari 2010
Oystersås Är inte det baserat på ostron? Fisksåsen vet jag är baserad på ansjovis.
Oystersås har jag gärna i woken, men inte fisksåsen.
Wake up, alla kockar på den här saiten. Vi vill veta:)
Nu vet jag i alalfall att det inte är samma sak. Då är det bara att bege sig till affären. Tack för alla svar.
jimboz12 februari 2010
Man använder fisksåsen istället för salt i Asien så den ska man vara försiktig med..När du köper Oystersåsen så se till att du får en hög kvalité..Det finns nu i så gott som alla butiker nu för tiden.
Ett tips innan dejten är att ta en rejäl klunk fisksås innan första kyssen :)
Mistys12 februari 2010
Jag brukar blanda Oystersås och Hoisinsås när jag ska göra någon lite Kinainspirerande gryta.
Fisksås gillar jag så där....:'(
Okänd12 februari 2010
Caj-P, Oystersås och Hoisinsås blir en helt underbar marinad till karré som skall grillas!
Bianca7213 februari 2010
Asgarvar!!! En rejäl klunk fisksås innan första dejten!!! Så perverst!!!:D
The_mama97mia13 februari 2010
Första gången jag använde fisksås trodde jag det var ngt fel på den... Nu är man ju van... Dessutom gillar jag ju surströmming... *ler*
jimboz13 februari 2010
Glöm för guds skull inte Sesam olja..Ta en gurka,Sesamolja, Sambal Olek lite salt och marinera gurkan som skärs på hälften och sedan halvmånar (½ cm bitar)..Koreansk delikatess :)
Bianca7213 februari 2010
Ha ha! Ja, lukten vill man inte tänka på, men smaken är god. Ett måste när man thaiwookar.
Nu har jag fått hjärnsläpp.
Oystersås och fisksås är det samma sak? Sån där liten glasflaska som står i butiken bland de där lite exotiska tillbehören, tex kokosmjölk mm.
Hej!
Nej det är inte samma sak fisksås (nampla) är en salt illaluktande vätska som är basen i Thailänsk och många andra asiatiska länder och används i stället för salt och ger den där speciella Thaismaken. Medans oystersås är trögflytande och ger den typiska Kinesiska smaken hmm svårt o beskriva men god i wok rätter.
Hoppas du blev lite klokare.
Oystersås Är inte det baserat på ostron? Fisksåsen vet jag är baserad på ansjovis.
Oystersås har jag gärna i woken, men inte fisksåsen.
Wake up, alla kockar på den här saiten. Vi vill veta:)
MatAnders sade det så bra...:)
Fisksås
http://sv.wikipedia.org/wiki/Fisks%C3%A5s
Ostronsås
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ostrons%C3%A5s
Merci alla super MK:are.:)
Nu vet jag i alalfall att det inte är samma sak. Då är det bara att bege sig till affären. Tack för alla svar.
Man använder fisksåsen istället för salt i Asien så den ska man vara försiktig med..När du köper Oystersåsen så se till att du får en hög kvalité..Det finns nu i så gott som alla butiker nu för tiden.
Ett tips innan dejten är att ta en rejäl klunk fisksås innan första kyssen :)
Jag brukar blanda Oystersås och Hoisinsås när jag ska göra någon lite Kinainspirerande gryta.
Fisksås gillar jag så där....:'(
Caj-P, Oystersås och Hoisinsås blir en helt underbar marinad till karré som skall grillas!
Asgarvar!!! En rejäl klunk fisksås innan första dejten!!! Så perverst!!!:D
Första gången jag använde fisksås trodde jag det var ngt fel på den... Nu är man ju van... Dessutom gillar jag ju surströmming... *ler*
Glöm för guds skull inte Sesam olja..Ta en gurka,Sesamolja, Sambal Olek lite salt och marinera gurkan som skärs på hälften och sedan halvmånar (½ cm bitar)..Koreansk delikatess :)
Ha ha! Ja, lukten vill man inte tänka på, men smaken är god. Ett måste när man thaiwookar.