Bara att blanda ihop och kavla ut och sedan klä formen. Ingen förgräddning, inget kladd och inga smulor.(Y)
mooseella19 april 2010
Jag har pajdegsrecept som inte smular.
PAJDEG:
Till en normal pajform
2 dl dinkelmjöl (fullkorn ok) vanligt vetemjöl går bra
½ dl kruskakli eller havrekli
50 g smör
1 dl kesella
Blanda ihop alla ingredienser snabbt, gärna i en matberedare.
Denna deg behöver ej ligga och vila. Kan kavlas ut på en gång. Passar till mat och dessertpajer. Skall inte förgräddas.
Till en långpanna:
5 dl dinkelmjöl
1,25 dl kruskakli eller havrekli
125 g smör
1 burk kesella (250g)
Degen går utmärkt att frysa, tinas då i kylskåpet.
tinnasmat13 maj 2010
Hej!
Jag har ett superbra pajskalsrecept som inte smular och som man kan göra innan och frysa in i pajformen, sedan är det bara att ta fram, tina, förgrädda och lägga i fyllning och sedan grädda i ugnen. Så här är det:
2 1/4 dl vetemjöl
1 hg smör
1 hg Keso
Blanda fett och mjöl och sätt till Keso och ev lite salt. Förgrädda 8-10 min i 200 grader.
Ett litet sparrispaj recept kanske skulle sitta fint nú i dessa tider.
2 ägg vispas med 2 dl vispgrädde, blanda i 2 dl ost, salt och peppar. Lägg önskad mängd förvälldsparris i det förgräddade pajskalet och slå över blandningen. Grädda 20-25 min i 200-225 grader. Urgott!!
FruAst13 maj 2010
Skrivet av amoz den 19 apr 2010
Tina Nordlunds pajdeg är den i min mening bästa.......
Bara att blanda ihop och kavla ut och sedan klä formen. Ingen förgräddning, inget kladd och inga smulor.(Y)
Håller med! Den här är jättebra. Det är ju egentligen samma recept som till scones! \o.
Ja, och den går också utmärkt att använda som pizzadeg!
saintsaens13 maj 2010
Faktum är att om du brukar använda kesella i dina pajdeger, är lätt-kesella det bästa alternativet. Tro det eller ej, med just lätt-varianten ger pajdegen mycket bättre egenskaper i fråga om att hålla ihop och dess smidighet vid utbakning!
Hej,
Ska bjuda på pajer till ett dop men tycker just att det är tråkigt att pajerna oftast smular så.
Har läst ett recept där kokt potatis ingår och ett annat där en äggula tillsätts och ytterligare ett annat där kesella ingår.
Vet någon vilken av dessa alternativ som är bäst.
Fyllningen kommer att bli ruccola, soltorkad tomat, oliver och ost.
Jag har två olika mördegs recept:
Alternativ 1). 2dl vetemjöl
100gr smör
2 msk kallt vatten
Alternativ 2.) 3 dl vetemjöl
125 gr smör
3 msk kallt vatten
Hoppas någon av dessa recept fungerar. Det brukar fungera på mig.
Lycka till!
Mona64
Sedan jag hittat denna pajdeg för matpajer har jag endast använt den.
Kanonbra att jobba med och god i smaken.
Köttfärspaj à la Nettan
Tina Nordlunds pajdeg är den i min mening bästa.......
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Bara att blanda ihop och kavla ut och sedan klä formen. Ingen förgräddning, inget kladd och inga smulor.(Y)
Jag har pajdegsrecept som inte smular.
PAJDEG:
Till en normal pajform
2 dl dinkelmjöl (fullkorn ok) vanligt vetemjöl går bra
½ dl kruskakli eller havrekli
50 g smör
1 dl kesella
Blanda ihop alla ingredienser snabbt, gärna i en matberedare.
Denna deg behöver ej ligga och vila. Kan kavlas ut på en gång. Passar till mat och dessertpajer. Skall inte förgräddas.
Till en långpanna:
5 dl dinkelmjöl
1,25 dl kruskakli eller havrekli
125 g smör
1 burk kesella (250g)
Degen går utmärkt att frysa, tinas då i kylskåpet.
Hej!
Jag har ett superbra pajskalsrecept som inte smular och som man kan göra innan och frysa in i pajformen, sedan är det bara att ta fram, tina, förgrädda och lägga i fyllning och sedan grädda i ugnen. Så här är det:
2 1/4 dl vetemjöl
1 hg smör
1 hg Keso
Blanda fett och mjöl och sätt till Keso och ev lite salt. Förgrädda 8-10 min i 200 grader.
Ett litet sparrispaj recept kanske skulle sitta fint nú i dessa tider.
2 ägg vispas med 2 dl vispgrädde, blanda i 2 dl ost, salt och peppar. Lägg önskad mängd förvälldsparris i det förgräddade pajskalet och slå över blandningen. Grädda 20-25 min i 200-225 grader. Urgott!!
Tina Nordlunds pajdeg är den i min mening bästa.......
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Bara att blanda ihop och kavla ut och sedan klä formen. Ingen förgräddning, inget kladd och inga smulor.(Y)
Håller med! Den här är jättebra. Det är ju egentligen samma recept som till scones! \o.
Tina Nordlunds pajdeg är den i min mening bästa.......
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Bara att blanda ihop och kavla ut och sedan klä formen. Ingen förgräddning, inget kladd och inga smulor.(Y)
Håller med! Den här är jättebra. Det är ju egentligen samma recept som till scones! \o.
Ja, och den går också utmärkt att använda som pizzadeg!
Faktum är att om du brukar använda kesella i dina pajdeger, är lätt-kesella det bästa alternativet. Tro det eller ej, med just lätt-varianten ger pajdegen mycket bättre egenskaper i fråga om att hålla ihop och dess smidighet vid utbakning!