Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pajdeg som inte smular

  • kerstin6611 19 april 2010

    Hej,

    Ska bjuda på pajer till ett dop men tycker just att det är tråkigt att pajerna oftast smular så.

    Har läst ett recept där kokt potatis ingår och ett annat där en äggula tillsätts och ytterligare ett annat där kesella ingår.

    Vet någon vilken av dessa alternativ som är bäst.

    Fyllningen kommer att bli ruccola, soltorkad tomat, oliver och ost.

  • Mona64 19 april 2010

    Jag har två olika mördegs recept:

    Alternativ 1). 2dl vetemjöl
    100gr smör
    2 msk kallt vatten


    Alternativ 2.) 3 dl vetemjöl
    125 gr smör
    3 msk kallt vatten

    Hoppas någon av dessa recept fungerar. Det brukar fungera på mig.
    Lycka till!

    Mona64

  • LEDIVO 19 april 2010

    Sedan jag hittat denna pajdeg för matpajer har jag endast använt den.
    Kanonbra att jobba med och god i smaken.
    Köttfärspaj à la Nettan

  • amoz 19 april 2010

    Tina Nordlunds pajdeg är den i min mening bästa.......

    50 g rumstempererat smör
    4 dl vetemjöl
    1½ dl mjölk
    2 tsk bakpulver

    Bara att blanda ihop och kavla ut och sedan klä formen. Ingen förgräddning, inget kladd och inga smulor.(Y)

  • mooseella 19 april 2010

    Jag har pajdegsrecept som inte smular.
    PAJDEG:
    Till en normal pajform
    2 dl dinkelmjöl (fullkorn ok) vanligt vetemjöl går bra
    ½ dl kruskakli eller havrekli
    50 g smör
    1 dl kesella
    Blanda ihop alla ingredienser snabbt, gärna i en matberedare.
    Denna deg behöver ej ligga och vila. Kan kavlas ut på en gång. Passar till mat och dessertpajer. Skall inte förgräddas.

    Till en långpanna:

    5 dl dinkelmjöl
    1,25 dl kruskakli eller havrekli
    125 g smör
    1 burk kesella (250g)

    Degen går utmärkt att frysa, tinas då i kylskåpet.

  • tinnasmat 13 maj 2010

    Hej!
    Jag har ett superbra pajskalsrecept som inte smular och som man kan göra innan och frysa in i pajformen, sedan är det bara att ta fram, tina, förgrädda och lägga i fyllning och sedan grädda i ugnen. Så här är det:
    2 1/4 dl vetemjöl
    1 hg smör
    1 hg Keso
    Blanda fett och mjöl och sätt till Keso och ev lite salt. Förgrädda 8-10 min i 200 grader.
    Ett litet sparrispaj recept kanske skulle sitta fint nú i dessa tider.
    2 ägg vispas med 2 dl vispgrädde, blanda i 2 dl ost, salt och peppar. Lägg önskad mängd förvälldsparris i det förgräddade pajskalet och slå över blandningen. Grädda 20-25 min i 200-225 grader. Urgott!!

  • FruAst 13 maj 2010

    Skrivet av amoz den 19 apr 2010

    Tina Nordlunds pajdeg är den i min mening bästa.......

    50 g rumstempererat smör
    4 dl vetemjöl
    1½ dl mjölk
    2 tsk bakpulver

    Bara att blanda ihop och kavla ut och sedan klä formen. Ingen förgräddning, inget kladd och inga smulor.(Y)



    Håller med! Den här är jättebra. Det är ju egentligen samma recept som till scones! \o.

  • amoz 13 maj 2010

    Skrivet av FruAst den 13 maj 2010

    Skrivet av amoz den 19 apr 2010

    Tina Nordlunds pajdeg är den i min mening bästa.......

    50 g rumstempererat smör
    4 dl vetemjöl
    1½ dl mjölk
    2 tsk bakpulver

    Bara att blanda ihop och kavla ut och sedan klä formen. Ingen förgräddning, inget kladd och inga smulor.(Y)



    Håller med! Den här är jättebra. Det är ju egentligen samma recept som till scones! \o.


    Ja, och den går också utmärkt att använda som pizzadeg!

  • saintsaens 13 maj 2010

    Faktum är att om du brukar använda kesella i dina pajdeger, är lätt-kesella det bästa alternativet. Tro det eller ej, med just lätt-varianten ger pajdegen mycket bättre egenskaper i fråga om att hålla ihop och dess smidighet vid utbakning!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.