Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pajskalet smälte

  • Meryn 3 februari 2010

    Jag försökte göra en broccoli och baconpaj efter ett recept här, men då jag skulle förgrädda pajskalet, så smälte det. Kanterna blev helt degiga och rann ner, och pajskalet slutade som ett klet i botten på formen. Jag trodde att jag kanske haft för mycket margarin i pajdegen, så jag gjorde om den, men med samma resultat.
    Vad beror detta på och hur kan jag undvika det nästa gång?

  • mattant41 3 februari 2010

    Klä kanterna på pajformen med folie och ställ in den i frysen en stund innan du gräddar

  • Gnurf 3 februari 2010

    Byt pajdeg. Jag brukar köra ihop 100g smör med 1brk lättkesella, 1skvätt vatten och 50/50 grahams/vetemjöl. Den går att kavla, räcker till 2st springformar och får väl ändå betraktas som relativt nyttig....:p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.