Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palt

  • 16 oktober 2002

    Jag har nu letat på massor av matsidor men inte hittat något recept på äkta norrländsk palt! Någon?

  • 5 november 2002

    Potatis paltca 16 st8 stora mandelpotatisar8 dl mjölk2 dl vatten2 tsk salt 7 dl vetemjöl5 dl kornmjölsalt, rimmat fläskTillbehör: Lingonsylt, och smörGör så här:Potatisen skalas och rivs, häll över vattnet över den rivna potatisen. (för att inte potatisen skall bli brun)Sila bort vätskan och slå på mjölken direkt på potatisen.Blanda i mjölet eftersom till en lagom( för hård) degmjöla handen och forma en bulle som fylls med den rimmade fläsket.Lägg sedan i kokande vatten som är lättsaltat kokas i 60 minuter.// Jazzi

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.