Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

parmaskinka

  • 29 december 2000

    Skulle bli jätteglad om någon kan hjälpa mig med ett recept. Det är fläskfile som ska vara inrullad i parma skinka med torkade tomater. Låter så gott men vill veta om det ska vara något annat till. Tack så länge!

  • 2 januari 2001

    Vassegoa!4 persca 600 g fläskfilé8 skivor parmaskinkaSkär bort "svansen" och "huvudet" på fläskfilén. Linda in den i parmaskinkan. Fäst med tandpetare. Bryn den vackert gyllenbrun. Stek klart i ugnen ( 90-100 C i cirka 55 minuter, köttets innertemperatur ska vara 65-68 C ochfärgen lätt rosa). Låt svalna. Dela filén i fyra jämnstora bitar. Ställ på ett ugnsäkert fat och täck ovansidan med tomattäcket, ca 1,5 centimeter tjockt. Pensla dem med lite chilisås smaksatt med vitlök och några droppar tabasco.Tomattäcke150 g smör1 äggulaca 5 st marinerade soltorkade tomater3 msk rivet kantskuret bröd0,5 tsk citronsaft1 msk hackad persilja Lägg tomaterna i en matberedare och mixa i cirka 10-15 sekunder.Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät puré.Servera med t ex pesto, zuccinipytt, svamp, pasta eller ris!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.