Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

PASTA

  • lennali 24 februari 2008

    För lite vatten gör pastan klibbig, en tumregel är 1 liter vatten per 100 gram pasta. Det där med olja i vattnet ska visst bara vara en myt.

    (http://www.e-health.se)
    Klibbig pasta
    Olja i pastavatten hindrar inte pastan från att klibba ihop, tvärtemot vad många tror. Däremot lägger sig oljan som ett lock på vattnet och hindrar pastan från att koka över eftersom fett inte leder värme.

    Men pastan smakar sämre och kastrullen blir svår att diska. Inget att rekommendera med andra ord.

    Att spola pastan direkt när den är färdigkokt kan däremot vara en idé! Stärkelsen på utsidan av pastan spolas bort med kallt vatten och tillsammans med sänkt temperatur och hejdad avdunstning klibbar pastan mindre.

  • tina62 24 februari 2008

    Jag spolar pastan med kallt vatten
    Fullkornspastan blir inte kletig såvidare man inte överkokar den.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.