Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikor, förslag

  • UBO5011 28 augusti 2012

    Har skördat massor persikor, är det någon som har ett bra förslag på vad man kan göra mer än sylt, mamelad och paj?
    Vi hinner ju inte äta alla och nu är plommonen på gång :)

  • Saranna 28 augusti 2012

    Tja... Frys in som skivor/klyftor och laga pajer i vinter? Eller varför inte testa att smaksätta olja/vinäger?

  • Erajscha 28 augusti 2012

    Två persikor skivade i en halv kanna kallt vatten och sen fyller man på med vanligt (svart) te och sen kylt är jättegott.

  • boz1965 28 augusti 2012

    Kärna ur och torka.

  • The_mama97mia 28 augusti 2012

    Puré? Måste funka perfekt att frysa in.

  • mkml 29 augusti 2012

    testa att lägga in i sockerlag. Borde funka och är säkert godare än de konserverade.

  • pihal 29 augusti 2012

    Lyckost som har egna persikor. Denna lättlagade dessert är bland det bästa jag vet och absolut värd att prövas. Du kan även använda inlagda persikor istället för färska.

    Afrodites sensuella kryddpersikor

  • UBO5011 29 augusti 2012

    Tack för hjälpen, ska testa att torka och göra kryddpersikor till att börja med. :-)

  • Plantalicious 1 september 2012

    Använd dem i matlagning. Byt t.ex. ut nektariner mot persikor i denna pastasallad: http://plantalicious.blogg.se/2012/july/fruktig-pastasallad.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.