Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza sallad

  • 27 december 2004

    Söker efter "original" recept på vanlig pizza sallad.

  • marinkovic 27 februari 2008

    :p
    Hej
    Vet inte om detta är "orginal" men så här gör jag vår pizzasallad.

    ½ vikålshuvud som jag strimlar med osthyvlen.
    1 brk strimlad röd paprika( liten brk)
    salt-svartpeppar
    vinäger ½-1 dl
    olja 1-1½ dl
    Koka upp vatten & ½ dl olja samt 1 tsk salt (1 liter vatten)
    Häll upp strimlade vitkålen i en sil,lägg denna över grytan låt vattnet "koka" så att det går över kålstrimlorna i silen.Detta görs under 5-10 minuter.
    Ta upp silen spola kålen under kallt vatten.Häll upp den i en skål.Värm upp olja,vinäger & häll över kålen krydda efter tycke & smak.Blanda ned den strimlade paprikan,Låt detta stå i ett par timmar innan den serveras
    Lycka till

  • The_mama97mia 27 februari 2008

    det låter mycket gott. Påminner mig om en annan sallad som jag gjorde när jag arbetade på en lunchrestaurant på 80-talet, men jag minns inte riktigt dressingen. Det handlade om sallad på kinakål o i dressingen var det ättika!!!! Undrar om ngn som läser denna tråd kan tipsa mig om det! ???
    Ättika, olja, svartpeppar, den var väldigt speciell.

    /Mia

  • Lilljeppe 27 februari 2008

    Pizzasallad

    Denna ska vi ha på Söndag tillsammans med

    pizza för familjen

    Självklart är det maken och barnen som lagar maten denna dag.:p(Y)

  • marinkovic 27 februari 2008

    :o
    Hej
    Kan det vara 3 veckors salladen du söker efter.Har själv tappat bort detta,men vet att det var strimlade morötter,vitkål,purjolök,rotselleri,samt en blandning som man kokade upp,vinäger,salt olja,svartpeppar,ättikssprit detta hälldes varmt över salladen.Sedan kunde man ha den i kylen upp till tre veckor,vilket vi aldrig lyckades med den var slut låååååångt innan dess.OM detta inte är det du letade efter,kanske någon kan hjälpa mej med den s.k. 3 veckors salladen.

  • Kicki8 27 februari 2008

    Den 3 veckors sallad jag har är:
    1kg vitkål
    1kg morot
    paprika
    purjolök / lök strimmlas

    1dl äppelcidervinäger
    1dl olja
    2 msk socker
    salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm

  • marinkovic 27 februari 2008

    (Y)
    Tack snälla Kicki8
    Detta är precis så som jag minns receptet,du är GULD värd tack tack:D

  • snutten 27 februari 2008

    http://www.matklubben.se/recept/pizzasallad_7630.html

  • snutten 27 februari 2008

    hahahaha vad dumt, den här tråden är från 27e dec 2004 :p

  • MatAnders 20 augusti 2008

    Efter att precis ha kommit hem från Slovakien så åt jag en mycket god pizza sallad den skillde sig inte från den vanliga men dom hade hela kumminfrön i och det passade utmärkt, det tycker jag ni ska testa.

  • lilas 20 augusti 2008

    Det låter annorlunda. Jag ska testa det nästa gång jag gör pizzasallad.:)
    3-veckors salladen låter ju god, men håller den sig verkligen i 3 veckor?

  • Kicki8 20 augusti 2008

    3 veckors salladen har aldrig räckt i 3 veckor för mig:)
    Men tror nog att den gör det.
    Jag brukar förvara den i en burk med tätt lock i kylskåpet.

  • grill 20 augusti 2008

    Extra god pizzasallad

  • grill 20 augusti 2008

    Oj, jag tro nog insändaren har fått svar redan efter dessa år :p :p...drygt 3 år och 8 månader:D:Z:Z:Z

  • Kicki8 20 augusti 2008

    Vi andra är ju intresserade:):):):):D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.