Söker efter "original" recept på vanlig pizza sallad.
marinkovic27 februari 2008
:p
Hej
Vet inte om detta är "orginal" men så här gör jag vår pizzasallad.
½ vikålshuvud som jag strimlar med osthyvlen.
1 brk strimlad röd paprika( liten brk)
salt-svartpeppar
vinäger ½-1 dl
olja 1-1½ dl
Koka upp vatten & ½ dl olja samt 1 tsk salt (1 liter vatten)
Häll upp strimlade vitkålen i en sil,lägg denna över grytan låt vattnet "koka" så att det går över kålstrimlorna i silen.Detta görs under 5-10 minuter.
Ta upp silen spola kålen under kallt vatten.Häll upp den i en skål.Värm upp olja,vinäger & häll över kålen krydda efter tycke & smak.Blanda ned den strimlade paprikan,Låt detta stå i ett par timmar innan den serveras
Lycka till
The_mama97mia27 februari 2008
det låter mycket gott. Påminner mig om en annan sallad som jag gjorde när jag arbetade på en lunchrestaurant på 80-talet, men jag minns inte riktigt dressingen. Det handlade om sallad på kinakål o i dressingen var det ättika!!!! Undrar om ngn som läser denna tråd kan tipsa mig om det! ???
Ättika, olja, svartpeppar, den var väldigt speciell.
Självklart är det maken och barnen som lagar maten denna dag.:p(Y)
marinkovic27 februari 2008
:o
Hej
Kan det vara 3 veckors salladen du söker efter.Har själv tappat bort detta,men vet att det var strimlade morötter,vitkål,purjolök,rotselleri,samt en blandning som man kokade upp,vinäger,salt olja,svartpeppar,ättikssprit detta hälldes varmt över salladen.Sedan kunde man ha den i kylen upp till tre veckor,vilket vi aldrig lyckades med den var slut låååååångt innan dess.OM detta inte är det du letade efter,kanske någon kan hjälpa mej med den s.k. 3 veckors salladen.
Kicki827 februari 2008
Den 3 veckors sallad jag har är:
1kg vitkål
1kg morot
paprika
purjolök / lök strimmlas
1dl äppelcidervinäger
1dl olja
2 msk socker
salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm
marinkovic27 februari 2008
(Y)
Tack snälla Kicki8
Detta är precis så som jag minns receptet,du är GULD värd tack tack:D
hahahaha vad dumt, den här tråden är från 27e dec 2004 :p
MatAnders20 augusti 2008
Efter att precis ha kommit hem från Slovakien så åt jag en mycket god pizza sallad den skillde sig inte från den vanliga men dom hade hela kumminfrön i och det passade utmärkt, det tycker jag ni ska testa.
lilas20 augusti 2008
Det låter annorlunda. Jag ska testa det nästa gång jag gör pizzasallad.:)
3-veckors salladen låter ju god, men håller den sig verkligen i 3 veckor?
Kicki820 augusti 2008
3 veckors salladen har aldrig räckt i 3 veckor för mig:)
Men tror nog att den gör det.
Jag brukar förvara den i en burk med tätt lock i kylskåpet.
Söker efter "original" recept på vanlig pizza sallad.
:p
Hej
Vet inte om detta är "orginal" men så här gör jag vår pizzasallad.
½ vikålshuvud som jag strimlar med osthyvlen.
1 brk strimlad röd paprika( liten brk)
salt-svartpeppar
vinäger ½-1 dl
olja 1-1½ dl
Koka upp vatten & ½ dl olja samt 1 tsk salt (1 liter vatten)
Häll upp strimlade vitkålen i en sil,lägg denna över grytan låt vattnet "koka" så att det går över kålstrimlorna i silen.Detta görs under 5-10 minuter.
Ta upp silen spola kålen under kallt vatten.Häll upp den i en skål.Värm upp olja,vinäger & häll över kålen krydda efter tycke & smak.Blanda ned den strimlade paprikan,Låt detta stå i ett par timmar innan den serveras
Lycka till
det låter mycket gott. Påminner mig om en annan sallad som jag gjorde när jag arbetade på en lunchrestaurant på 80-talet, men jag minns inte riktigt dressingen. Det handlade om sallad på kinakål o i dressingen var det ättika!!!! Undrar om ngn som läser denna tråd kan tipsa mig om det! ???
Ättika, olja, svartpeppar, den var väldigt speciell.
/Mia
Pizzasallad
Denna ska vi ha på Söndag tillsammans med
pizza för familjen
Självklart är det maken och barnen som lagar maten denna dag.:p(Y)
:o
Hej
Kan det vara 3 veckors salladen du söker efter.Har själv tappat bort detta,men vet att det var strimlade morötter,vitkål,purjolök,rotselleri,samt en blandning som man kokade upp,vinäger,salt olja,svartpeppar,ättikssprit detta hälldes varmt över salladen.Sedan kunde man ha den i kylen upp till tre veckor,vilket vi aldrig lyckades med den var slut låååååångt innan dess.OM detta inte är det du letade efter,kanske någon kan hjälpa mej med den s.k. 3 veckors salladen.
Den 3 veckors sallad jag har är:
1kg vitkål
1kg morot
paprika
purjolök / lök strimmlas
1dl äppelcidervinäger
1dl olja
2 msk socker
salt +peppar kokas upp och hälls över salladen varm
(Y)
Tack snälla Kicki8
Detta är precis så som jag minns receptet,du är GULD värd tack tack:D
http://www.matklubben.se/recept/pizzasallad_7630.html
hahahaha vad dumt, den här tråden är från 27e dec 2004 :p
Efter att precis ha kommit hem från Slovakien så åt jag en mycket god pizza sallad den skillde sig inte från den vanliga men dom hade hela kumminfrön i och det passade utmärkt, det tycker jag ni ska testa.
Det låter annorlunda. Jag ska testa det nästa gång jag gör pizzasallad.:)
3-veckors salladen låter ju god, men håller den sig verkligen i 3 veckor?
3 veckors salladen har aldrig räckt i 3 veckor för mig:)
Men tror nog att den gör det.
Jag brukar förvara den i en burk med tätt lock i kylskåpet.
Extra god pizzasallad
Oj, jag tro nog insändaren har fått svar redan efter dessa år :p :p...drygt 3 år och 8 månader:D:Z:Z:Z
Vi andra är ju intresserade:):):):):D