Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzabröd?

  • 11 juni 2004

    Är det nån som har recept på "pizzabröd" alltså dom man äter bredvid/innan man får pizzanPeter

  • 12 juni 2004

    Pizzabröd är helt enkelt ett Franskt Baguette, ett mycket långt och smalt bröd.Baguette10 g torrjäst0,5 l vatten1 msk salt2 msk olivolja1,3 l vetemjöl1.Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°.Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.Spar lite till utbakningen.2.Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme. 3.Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.4.Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.5.Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.