Är det nån som har recept på "pizzabröd" alltså dom man äter bredvid/innan man får pizzanPeter
12 juni 2004
Pizzabröd är helt enkelt ett Franskt Baguette, ett mycket långt och smalt bröd.Baguette10 g torrjäst0,5 l vatten1 msk salt2 msk olivolja1,3 l vetemjöl1.Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°.Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.Spar lite till utbakningen.2.Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme. 3.Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.4.Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.5.Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.
Är det nån som har recept på "pizzabröd" alltså dom man äter bredvid/innan man får pizzanPeter
Pizzabröd är helt enkelt ett Franskt Baguette, ett mycket långt och smalt bröd.Baguette10 g torrjäst0,5 l vatten1 msk salt2 msk olivolja1,3 l vetemjöl1.Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°.Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.Spar lite till utbakningen.2.Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme. 3.Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.4.Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.5.Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.