Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj

  • 14 september 2000

    Hej allihopa...Är det någon som har ett toppenrecept på plommonpaj, som man även kan använda till annan frukt om man så önskar?

  • 15 september 2000

    Jättegod plommonpaj med valnötter. 500g plommon , delade , urkärnade och grovt hackade 125 g hackade valnötskärnor 250 g pajdeg 125 g farinsocker 1 tsk malen kanel rivet skal av 1/2 citron och 1/2 apelsin 50 g smör uppvispat ägg att pensrnor 250 g pajdeg 125 g farinsocker 1 tsk malen kanel rivet skal av 1/2 citron och 1/2 apelsin 50 g smör uppvispat ägg att pensla med Kavla ut två tredjedelar av pajdegen och klä en pajform med den. Låt den vila i kylskåpet i 30 minuter. Ställ in en bakplåt i ugnen och värm den till 175 grader. Blanda plommonen, sockret, valnötskärnor, kanelen och det rivna skalet från citrusfrukterna. Häll över smöret. Kavla ut resten av degen till ett lock, lägg över det, nyp ihop kanterna och gör ett hål i mitten. Pensla med det uppvispade ägget. Grädda i 45 minuter. Servera varm med vispad grädde.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.