Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis

  • 2 maj 2001

    Hur gör man potatis Lyonnaise?

  • 2 maj 2001

    HejJag vet inte om det är detta du menar, men detta kommer från Fredagskocken.. Är gott. BIFF LYONNAISEIngredienser som vi bör ha:600 g fin utskuren biffca 600 g kokt potatis2 st gula lökar2 msk rödvinsvinäger2 st vitlöksklyftorsalt o grovmalen svartpeppar.Tillverkningen är som följer:Vi börjar med att skära köttet i tunna fina skivor, skär dem sedan i ytterligare lite mindre bitar, och den kokta och skalade potatisen skär vi i ungefär lika stora bitar som köttet.Därefter skalar vi löken, delar den på mitten och skär den som biffstekslök. Nu värmer vi en panna och steker potatisen i smör, tar upp den och håller den varm. Sen lägger sedan vi ner löken, låter den steka på svag värme och tar även upp löken och håller den varm.Bryn till sist köttet och glöm inte att krydda de olika sakerna. Blanda nu även ner lök och potatis. Pressa i vitlöksklyftorna och stänk över vinägern. Ös upp i lämplig serveringsform och strö allra sist hackad persilja över. En krispigt fin grönsallad till är trevligt.

  • 4 maj 2001

    Hej Liza.Potatis Lyonnaise eller Pommes Lyonnaise är en av de vanligaste formerna av stekt potatis. En potatis av fast sort kokas, skalas och skivas i 3-5 mm tjocka skivor & steks sedan i klarifierat smör. När potatisen är nästan färdigstekt tillsätts gul lök skuren i fina skivor (ej ringar), som får steka med sista tiden./ James

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.