Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos nu??

  • [email protected] 22 juli 2012

    Jag har fått lära mig att man ska värma mjölken för att få bättre hållbarhet på moset, om man inte äter allt på en gång.

  • stinehugo 22 juli 2012

    {messed} jo det går att göra potmos på nya potatis det är bara det att man får skala dem för det har jag gjort men den blir lite klistrig men smaken är ju där ändå!:p

  • chrisq 22 juli 2012

    {laugh} nu funkar dom lovar

  • lillajag51 22 juli 2012

    Skrivet av slarvan den 18 jul 2012

    Ok, det skulle jag prova då. För vi är riktigt sugna på potatismos nu :) Och jag kollade i affären här om dagen om dom hade gamla potatisar i påsar, men såg inga då. Men tack för svaren :)
    varför inte köpa felix potatismos eller det röda paketet man blandar till själv så har allting direkt ha ha

  • lillajag51 22 juli 2012

    Skrivet av Anderstam den 18 jul 2012

    Det går att göra på färskpotatis.
    Skala stora potatisar och koka ca 20-30 minuter.
    Använd sen smör och vispgrädde och kör allt med elvispen
    tills det är riktigt fluffigt. :) jag är sugen på nått annar jag har stora bröst mullig ha ha

  • Erajscha 22 juli 2012

    Skrivet av lillajag51 den 22 jul 2012
    jag är sugen på nått annar jag har stora bröst mullig ha ha


    Vad är det för fel på dig?

  • The_mama97mia 23 juli 2012

    Skrivet av Anderstam den 18 jul 2012

    Det går att göra på färskpotatis.
    Skala stora potatisar och koka ca 20-30 minuter.
    Använd sen smör och vispgrädde och kör allt med elvispen
    tills det är riktigt fluffigt. :)


    Så här skrev Anderstam från början.
    Jag tycker det är riktigt trist och rent ut sagt för j*gt att man citerar o skriver snuskiga tillägg här. Fy skäms.
    Grund för uteslutning ur klubben enligt mig!

  • Liindis 23 juli 2012

    Bakpotatis är kanon till mos o gratäng!!
    Mvh Hopp hopp!!

  • pihal 23 juli 2012

    Man kan använda mandelpotatis till mos, men det blir ju lie dyrare förstås.

  • The_mama97mia 23 juli 2012

    Min erfarenhet är att så här års är färskpotatisen sällan så färsk...
    Så det brukar gå bra att göra mos, men gratäng är lite mer tveksamt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.