Jag har fått lära mig att man ska värma mjölken för att få bättre hållbarhet på moset, om man inte äter allt på en gång.
stinehugo22 juli 2012
{messed} jo det går att göra potmos på nya potatis det är bara det att man får skala dem för det har jag gjort men den blir lite klistrig men smaken är ju där ändå!:p
chrisq22 juli 2012
{laugh} nu funkar dom lovar
lillajag5122 juli 2012
Skrivet av slarvan den 18 jul 2012
Ok, det skulle jag prova då. För vi är riktigt sugna på potatismos nu :) Och jag kollade i affären här om dagen om dom hade gamla potatisar i påsar, men såg inga då. Men tack för svaren :)
varför inte köpa felix potatismos eller det röda paketet man blandar till själv så har allting direkt ha ha
lillajag5122 juli 2012
Skrivet av Anderstam den 18 jul 2012
Det går att göra på färskpotatis.
Skala stora potatisar och koka ca 20-30 minuter.
Använd sen smör och vispgrädde och kör allt med elvispen
tills det är riktigt fluffigt. :) jag är sugen på nått annar jag har stora bröst mullig ha ha
Erajscha22 juli 2012
Skrivet av lillajag51 den 22 jul 2012
jag är sugen på nått annar jag har stora bröst mullig ha ha
Vad är det för fel på dig?
The_mama97mia23 juli 2012
Skrivet av Anderstam den 18 jul 2012
Det går att göra på färskpotatis.
Skala stora potatisar och koka ca 20-30 minuter.
Använd sen smör och vispgrädde och kör allt med elvispen
tills det är riktigt fluffigt. :)
Så här skrev Anderstam från början.
Jag tycker det är riktigt trist och rent ut sagt för j*gt att man citerar o skriver snuskiga tillägg här. Fy skäms.
Grund för uteslutning ur klubben enligt mig!
Liindis23 juli 2012
Bakpotatis är kanon till mos o gratäng!!
Mvh Hopp hopp!!
pihal23 juli 2012
Man kan använda mandelpotatis till mos, men det blir ju lie dyrare förstås.
The_mama97mia23 juli 2012
Min erfarenhet är att så här års är färskpotatisen sällan så färsk...
Så det brukar gå bra att göra mos, men gratäng är lite mer tveksamt.
Jag har fått lära mig att man ska värma mjölken för att få bättre hållbarhet på moset, om man inte äter allt på en gång.
{messed} jo det går att göra potmos på nya potatis det är bara det att man får skala dem för det har jag gjort men den blir lite klistrig men smaken är ju där ändå!:p
{laugh} nu funkar dom lovar
Ok, det skulle jag prova då. För vi är riktigt sugna på potatismos nu :) Och jag kollade i affären här om dagen om dom hade gamla potatisar i påsar, men såg inga då. Men tack för svaren :)
Det går att göra på färskpotatis.
Skala stora potatisar och koka ca 20-30 minuter.
Använd sen smör och vispgrädde och kör allt med elvispen
tills det är riktigt fluffigt. :) jag är sugen på nått annar jag har stora bröst mullig ha ha
Skrivet av lillajag51 den 22 jul 2012
jag är sugen på nått annar jag har stora bröst mullig ha ha
Vad är det för fel på dig?
Det går att göra på färskpotatis.
Skala stora potatisar och koka ca 20-30 minuter.
Använd sen smör och vispgrädde och kör allt med elvispen
tills det är riktigt fluffigt. :)
Så här skrev Anderstam från början.
Jag tycker det är riktigt trist och rent ut sagt för j*gt att man citerar o skriver snuskiga tillägg här. Fy skäms.
Grund för uteslutning ur klubben enligt mig!
Bakpotatis är kanon till mos o gratäng!!
Mvh Hopp hopp!!
Man kan använda mandelpotatis till mos, men det blir ju lie dyrare förstås.
Min erfarenhet är att så här års är färskpotatisen sällan så färsk...
Så det brukar gå bra att göra mos, men gratäng är lite mer tveksamt.