Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potkäs?

  • 12 oktober 2000

    Vad är detta konstiga ord???

  • 12 oktober 2000

    Potkäs är riven ost blandad med smör och smaksatt med kryddor tex whisky, cognac elelr brännvin. Massan packas i en kruka med lock och får stå ett par veckkor i kylen. Ordet betyder faktiskt krukost, fr ty Pott Käse, jmf eng Potted cheese. Bra recept finns i Kokboken! /Red.

  • 21 oktober 2000

    Potkäs är0,5 kg riven ost0,3 kg smör1 dl grädde eller kaffegrädde15 cl okryddat sprit(ojdå)1dl kumminrör smöret mjukt blanda med den rivna osten tillsätt grädden, spriten och kummin blanda välpacka massan i krukor och förvara kalltDetta gjorde kallskänkorna förr med all ost som blev över och alla skalkar det är jättegott ser man aldrig numer tyvärr

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.