Jag har många recept där det står att proteinrikt mjöl ska användas. Vart får jag tag på sådant, ICA? Jag har alltid bakat på mjöl som har ca 10 i proteinhalt men undrar om det gör så stor skillnad med dessa andra vetemjöl? Har inte lyckats hitta dem någonstans tyvärr! Hör av er om någon vet! Kram :)
Bumbis20 november 2009
Jag tror att det är specialvetemjöl som menas. Det finns säkert i andra sorter oxå.
Roggan20 november 2009
Vetemjöl Special har högre proteinhalt, ca 12. Finns på ICA, COOP...
Finax har börjat saluföra ex Manitoba Cream som håller ännu högre proteinhalt. Bagerierna använder sig ofta av detta mjöl. Googla så hittar du säkert inköpsställen.
Brödet blir högre och luftigare om det bakas med mjöl med hög proteinhalt.
Lycka till med brödbaket.
anne466 april 2011
Proteinrikt mjöl = mandelmjöl chiamjöl etc.
Ulrika916 april 2011
Sojamjöl har ett högt värde protein i sig, men sojaprotein sägs vara ett "dåligt" protein, inte fullvärdigt, så jag vet inte om det är bra.... Insåg precis att min kommentar inte tillförde någonting haha...
The_mama97mia6 april 2011
Durumvetemjöl är extra proteinrikt, även rikt på gluten.
Även dinkel är proteinrikt.
För övrigt instämmer med ovanstående talare om att vetemjöl special och Manitoba cream ofta avses, särskilt vid matbrödsbakning.
Durumvete ser man ofta vid egen pastatillverkning.
The_mama97mia6 april 2011
TS frågar var det går att köpa, finns i de flesta matbutiker, till o med Netto säljer vetemjölspecial och väldigt billigt dessutom.
FÖrdelar ??? Ja vars, lite luftigare bröd blir det nog, nackdel = mycket dyrare oftast...
Jag har många recept där det står att proteinrikt mjöl ska användas. Vart får jag tag på sådant, ICA? Jag har alltid bakat på mjöl som har ca 10 i proteinhalt men undrar om det gör så stor skillnad med dessa andra vetemjöl? Har inte lyckats hitta dem någonstans tyvärr! Hör av er om någon vet! Kram :)
Jag tror att det är specialvetemjöl som menas. Det finns säkert i andra sorter oxå.
Vetemjöl Special har högre proteinhalt, ca 12. Finns på ICA, COOP...
Finax har börjat saluföra ex Manitoba Cream som håller ännu högre proteinhalt. Bagerierna använder sig ofta av detta mjöl. Googla så hittar du säkert inköpsställen.
Brödet blir högre och luftigare om det bakas med mjöl med hög proteinhalt.
Lycka till med brödbaket.
Proteinrikt mjöl = mandelmjöl chiamjöl etc.
Sojamjöl har ett högt värde protein i sig, men sojaprotein sägs vara ett "dåligt" protein, inte fullvärdigt, så jag vet inte om det är bra.... Insåg precis att min kommentar inte tillförde någonting haha...
Durumvetemjöl är extra proteinrikt, även rikt på gluten.
Även dinkel är proteinrikt.
För övrigt instämmer med ovanstående talare om att vetemjöl special och Manitoba cream ofta avses, särskilt vid matbrödsbakning.
Durumvete ser man ofta vid egen pastatillverkning.
TS frågar var det går att köpa, finns i de flesta matbutiker, till o med Netto säljer vetemjölspecial och väldigt billigt dessutom.
FÖrdelar ??? Ja vars, lite luftigare bröd blir det nog, nackdel = mycket dyrare oftast...