Vad är det för skillnad på dessa två egentligen? Går det bra att byta den ena mot den andra??
Bumbis31 oktober 2010
Puré är tomatkoncentrat som man inte behöver så mycket av och passerade tomater är just tomater som är krossade och sedan "mixade" så att det inte finns några bitar kvar utan helt slätt.
frucaos31 oktober 2010
Ok- så om jag har puré hemma och det står passerade i receptet så borde det gå att ta mindre mängd och få ungefär samma resultat? Och tvärtom ...
Cassiopeya31 oktober 2010
Nja vet inte det...puré är ju mycket mer koncentrerat. Det innebär att konsistensen inte kommer bli densamma :/ Tex när jag gör köttfärssås, har jag både puré och passerade tomater, puré för smaken och passerade tomater för att få lite mer såsig konsistens...Men du kan ju alltid prova {snicker}
Bumbis31 oktober 2010
Om du bara har puré hemma så får du ta vatten också för att det ska bli ungefär lika.
Cassiopeya31 oktober 2010
Skrivet av Bumbis den 31 okt 2010
Om du bara har puré hemma så får du ta vatten också för att det ska bli ungefär lika.
Vad är det för skillnad på dessa två egentligen? Går det bra att byta den ena mot den andra??
Puré är tomatkoncentrat som man inte behöver så mycket av och passerade tomater är just tomater som är krossade och sedan "mixade" så att det inte finns några bitar kvar utan helt slätt.
Ok- så om jag har puré hemma och det står passerade i receptet så borde det gå att ta mindre mängd och få ungefär samma resultat? Och tvärtom ...
Nja vet inte det...puré är ju mycket mer koncentrerat. Det innebär att konsistensen inte kommer bli densamma :/ Tex när jag gör köttfärssås, har jag både puré och passerade tomater, puré för smaken och passerade tomater för att få lite mer såsig konsistens...Men du kan ju alltid prova {snicker}
Om du bara har puré hemma så får du ta vatten också för att det ska bli ungefär lika.
Om du bara har puré hemma så får du ta vatten också för att det ska bli ungefär lika.
Smart (Y)