Rädisor är gott menhur förvarar man dem på bästa sätt? Jag menar när man köper ett knippe med blad. Skall man skära bort bladen direkt och förvara i burk? Bladen börjar förmultna så fort.... Hur gör du?
Okänd28 maj 2010
Jag brukar skära av blasten, skära ett kryss och lägga dem i iskallt vatten och in i kylskåpet.. Men då äter jag dem rätt snart efter det.. brukar inte förvara dem någon längre tid. Just nu har jag dessutom rädisor i en pallkrage på bakgården (snälla hyresvärdar!) och köper inga alls..
Däremot har jag kunnat köpa rädisor med blasten avskuren i små plaststrutar med några hål i så det borde kunna vara ett förvaringssätt eftersom de säkert ligger i affären på detta vis längre än en dag :)
The_mama97mia28 maj 2010
jag tar av blasten o förvarar i kyl
simonw0528 maj 2010
Jag köpte ett knippe och har förvarat det i en plastpåse med blasten kvar, i kylen. Lika fräscha som nyskördade nu efter två veckor
Rädisor är gott menhur förvarar man dem på bästa sätt? Jag menar när man köper ett knippe med blad. Skall man skära bort bladen direkt och förvara i burk? Bladen börjar förmultna så fort.... Hur gör du?
Jag brukar skära av blasten, skära ett kryss och lägga dem i iskallt vatten och in i kylskåpet.. Men då äter jag dem rätt snart efter det.. brukar inte förvara dem någon längre tid. Just nu har jag dessutom rädisor i en pallkrage på bakgården (snälla hyresvärdar!) och köper inga alls..
Däremot har jag kunnat köpa rädisor med blasten avskuren i små plaststrutar med några hål i så det borde kunna vara ett förvaringssätt eftersom de säkert ligger i affären på detta vis längre än en dag :)
jag tar av blasten o förvarar i kyl
Jag köpte ett knippe och har förvarat det i en plastpåse med blasten kvar, i kylen. Lika fräscha som nyskördade nu efter två veckor