Undrar om någon vet om man kan använda råsocker likaväl som vanligt strösocker när man gör saft?
Erfarenheter av någon som provat vore intressant, eller om det finns förslag på annat sötningsmedel.
Jag har fått välja bort raffinerat socker ur kosten och står här med hela skogen och hela frysen med blåbär och ville prova göra saft, men inte med 8½ dl socker :o.
Läste nånstans att ju mindre socker, ju kortare hållbarhet så det vore ju bra om man hann använda den innan den blev förstörd även om man har den i frysen och tar upp portionsvis.
Ulrika912 september 2009
Jag hade hälften hälften när jag gjorde flädersaft :) Ingen skillnad på smaken, dock använde jag de bruna sockret (kan ha varit farinsocker, inte säker) och de färgade saften väldigt mycket. Men smaken är densamma, fast godare nästan, för inte lika sötblaskig smak!
Se bara till att du har typ någon Syra i, kanske bara gäller citon och flädersaft, men det ska öka livslängden om jag inte minns fel.
Undrar om någon vet om man kan använda råsocker likaväl som vanligt strösocker när man gör saft?
Erfarenheter av någon som provat vore intressant, eller om det finns förslag på annat sötningsmedel.
Jag har fått välja bort raffinerat socker ur kosten och står här med hela skogen och hela frysen med blåbär och ville prova göra saft, men inte med 8½ dl socker :o.
Läste nånstans att ju mindre socker, ju kortare hållbarhet så det vore ju bra om man hann använda den innan den blev förstörd även om man har den i frysen och tar upp portionsvis.
Jag hade hälften hälften när jag gjorde flädersaft :) Ingen skillnad på smaken, dock använde jag de bruna sockret (kan ha varit farinsocker, inte säker) och de färgade saften väldigt mycket. Men smaken är densamma, fast godare nästan, för inte lika sötblaskig smak!
Se bara till att du har typ någon Syra i, kanske bara gäller citon och flädersaft, men det ska öka livslängden om jag inte minns fel.