Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

recept kyckling kiev

  • 12 mars 2005

    hej,söker efter ett recept på kyckling kiev.någon som har ett på lager?

  • 15 mars 2005

    Jag har två recept på Kyckling Kiev, framsökt på nätet.Kyckling Kiev "Kotlety po-Kevski"(10 pers)1 stort kycklingbröst per person500 g smör4 äggulor500 ml mjöl8 vispade ägg1 kg ströbrödmargarin (till stekning)Tillagning: Tvätta och torka köttet, tag bort alla hinnor, banka filéerna till ca 3-5 mm tjocklek. Blanda smör och äggulor och dela i så många delar som det finns filéer. Rulla dessa till korvar, (som ett pekfinger, beror på storleken på filéerna) och täck dem med smörpapper och kyl tills de är stenhårda (i frysen). Vik köttet runtom varje smörkorv till paket, får ej vara någon öppning. Dubbelpanera så att det är täckt runtom, lägg de i kyl/frys en stund, stek/fritera i rikligt med matfett tills de är gyllenbruna (inte för många åt gången).OBS: värm inte upp eller håll inte denna maträtt på värme längre perioder, för då smälter smöret inne i filéerna. Kyckling Kiev ...är en berömd klassiker från Ukraina. En till vardags ganska krånglig historia att laga. Men gör man så här blir det betydligt enklare. Till 2 port behövs:2 rejäla kycklingfiléer1 1/2 msk rumsvarmt smör1 msk finhackad gräslök1/2 msk finhackad persilja2 tsk citronsaftsalt och peppar 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda väl örtkryddor, smör och citron. Tillsätt 2 krm salt och ta ett tag med pepparkvarnen. 2. Täck filéerna med folie och banka ut filéerna med knytnäven till halv tjocklek. 3. Lägg den ena filén med utsidan nedåt på ett lätt smort stycke folie. Bred över smörblandningen. Lägg den andra filén ovanpå och gör ett paket av folien. 4. Baka i ugnen i 25 minuter. Skär kycklingen i skivor och bjud ris och tomatsallad till. Lycka till & smaklig spis!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.