Något förslag hur, och till vad, man serverar matvete?
paddy31 maj 2007
Du kan använda matvete ungefär som du använder ris.
T.ex. i sallader till kött och fisk..
Koka enligt kartong... brukar fungera bra. Ska du göra en maträtt som du skall ha det i tillsammans med nån typ av sås under tillagningen så föreslår jag att man kokar det halvtid och låter det bli klart kokandes i såsen.
Jessika18 september 2007
Jag brukar koka det i vatten som jag har smak- och färgsatt med gurkmeja. Det både ser festligt ut och smakar gott.
Detta serverar jag för det mesta till fläskkött/kyckling marinerat i youghurt, soja, lök, vitlök och lite chili. Torka av köttet innan du steker det.
Som sås till detta brukar jag ha vitlöks- och myntayoghurt.
Annars kan man faktiskt anävnda kokt matvete (det är billigare att köpa hel bulgur som brukar finnas i de olika invandrar butikerna) till att baka med eller i sallader.
verlden18 september 2007
Blandade i curry & äpplen gott och enkelt.
Det går att blanda i nästan allt tror jag, det är bara att testa.
Lena
mariad19 september 2007
Matvete är gott, mättande och nyttigt att ha i sallader. Blanda med de grönsdaker du föredrar och en god vinaigrette till!
Något förslag hur, och till vad, man serverar matvete?
Du kan använda matvete ungefär som du använder ris.
T.ex. i sallader till kött och fisk..
Koka enligt kartong... brukar fungera bra. Ska du göra en maträtt som du skall ha det i tillsammans med nån typ av sås under tillagningen så föreslår jag att man kokar det halvtid och låter det bli klart kokandes i såsen.
Jag brukar koka det i vatten som jag har smak- och färgsatt med gurkmeja. Det både ser festligt ut och smakar gott.
Detta serverar jag för det mesta till fläskkött/kyckling marinerat i youghurt, soja, lök, vitlök och lite chili. Torka av köttet innan du steker det.
Som sås till detta brukar jag ha vitlöks- och myntayoghurt.
Annars kan man faktiskt anävnda kokt matvete (det är billigare att köpa hel bulgur som brukar finnas i de olika invandrar butikerna) till att baka med eller i sallader.
Blandade i curry & äpplen gott och enkelt.
Det går att blanda i nästan allt tror jag, det är bara att testa.
Lena
Matvete är gott, mättande och nyttigt att ha i sallader. Blanda med de grönsdaker du föredrar och en god vinaigrette till!