I Skåna kan man köpa en sillinläggning som heter Branteviksill. Det är "jätte gott", som Tina brukar säga. Skulle bli väldigt glad om jag fick tag på det receptet, så att jag som bor i Småland kan njuta av den även då jag inte är i Skåne.
11 juli 2004
Brantevikssill1 kg sillfilé läggs i en lag av:6 dl vatten1 dl ättika (24 %)2 msk saltInläggning:3 dl socker40 krossade vitpepparkorn40 krossade kryddpepparkorn2 stora gula lökar, som hackas2 stora rödlökar, som hackas1-2 msk citronpeppar2 smulade lagerblad1 stor knippa hackad dillGör så här:Låt sillfiléerna ligga i den första lagen över natten. Tag upp den sedan och låt rinna av. Blanda alla ingredienser till inläggningen och varva därefter den avrunna sillen med blandningen i en hög glasburk.Låt inläggningen dra ett par dagar i kylskåp.
I Skåna kan man köpa en sillinläggning som heter Branteviksill. Det är "jätte gott", som Tina brukar säga. Skulle bli väldigt glad om jag fick tag på det receptet, så att jag som bor i Småland kan njuta av den även då jag inte är i Skåne.
Brantevikssill1 kg sillfilé läggs i en lag av:6 dl vatten1 dl ättika (24 %)2 msk saltInläggning:3 dl socker40 krossade vitpepparkorn40 krossade kryddpepparkorn2 stora gula lökar, som hackas2 stora rödlökar, som hackas1-2 msk citronpeppar2 smulade lagerblad1 stor knippa hackad dillGör så här:Låt sillfiléerna ligga i den första lagen över natten. Tag upp den sedan och låt rinna av. Blanda alla ingredienser till inläggningen och varva därefter den avrunna sillen med blandningen i en hög glasburk.Låt inläggningen dra ett par dagar i kylskåp.