Önskar recept till lergryta!Jag har fått en lergryta med vetinte hur man använder den kan någonge mej tips och recept. Tack
3 oktober 2003
Hej!Jag brukar göra kyckling i lergryta som blir jättegod. 1 hel kyckling som jag fyller med tex persilja, bacon, rivet skal från citron, ja, vad man känner för.Blanda soya, olja, salt och peppar och pensla kycklingen.ställ in grytan kall i ugn och sätt temperaturen på 250 grader i ca 1-1½. Sista 10 min slår du över Vitt matlagningsvin.Gör sedan en sås på skyn och servera med ris. MUMS!! Enkelt och barnen älskar det.Lycka till
5 januari 2004
Vill bara påminna dig om att grytan skall ligga nedsänkt i kallt vatten ca: en timme varje gång du skall använda den.Det finns en bok 'Allt gott ur romargrytan' av Dora Defesche (Bonniers) med många recept. Jag har inte boken själv, bara några dåliga kopior av en del av recepten. Den kanske finns att låna på biblioteket.Lycka till med grytan, den är suverän att laga mat i.Frank
Tillberga28 november 2007
jag är oxå lite fundersam över denna märkliga tingest
har en men vet inte riktigt hur jag skall få till det
Lilljeppe28 november 2007
Hej! Under mina recept finns herrgårdsstek är super duper gott. Den gör man i lergryta(Y)
MatAnders29 november 2007
Fördelen med lergryta är att kycklingen blir saftig samt att det blir ett crispigt gott skinn.
Tillberga29 november 2007
Skrivet av MatAnders den 29 nov 2007
Fördelen med lergryta är att kycklingen blir saftig samt att det blir ett crispigt gott skinn.
hur gör du med din kyckling Anders
jag behöver en lektion liksom
Måd
okeand29 november 2007
Jag brukar använda min lergryta att tillaga t ex hel kyckling i. Den blir saftig och god. Så här gör jag:
Lägg iblöt lergrytan minst 30 min.
Skala och dela potatisar och morötter i större bitar. Lägg dessa i botten på grytan. Salta, peppra och strö över dragon. Dela kycklingen i två delar. Krydda delarna och lägg dem med skinnsidan upp. När det återstår ca 15 min av stektiden tar jag av locket för att få fin och knaprig yta. Tiden i ugn kan du variera. Låg värme = lång tid. Hög värme = kortare tid. Det är det som är fördelen med lergrytan. Vill du ut på en skidtur, lägg in köttet i lergrytan på låg värme. När du kommer hem efter några timmar så är maten klar.
evaldo29 november 2007
Jag har ett recept på kotletter i lergryta som jag tycker smakar alldeles utmärkt, kanske något att prova. Det klarar sig själv, sen har du allt klart på en gång, bara att äta och se glad ut.
Kolla i mina recept så hittar du det.
MVH evaldo
Önskar recept till lergryta!Jag har fått en lergryta med vetinte hur man använder den kan någonge mej tips och recept. Tack
Hej!Jag brukar göra kyckling i lergryta som blir jättegod. 1 hel kyckling som jag fyller med tex persilja, bacon, rivet skal från citron, ja, vad man känner för.Blanda soya, olja, salt och peppar och pensla kycklingen.ställ in grytan kall i ugn och sätt temperaturen på 250 grader i ca 1-1½. Sista 10 min slår du över Vitt matlagningsvin.Gör sedan en sås på skyn och servera med ris. MUMS!! Enkelt och barnen älskar det.Lycka till
Vill bara påminna dig om att grytan skall ligga nedsänkt i kallt vatten ca: en timme varje gång du skall använda den.Det finns en bok 'Allt gott ur romargrytan' av Dora Defesche (Bonniers) med många recept. Jag har inte boken själv, bara några dåliga kopior av en del av recepten. Den kanske finns att låna på biblioteket.Lycka till med grytan, den är suverän att laga mat i.Frank
jag är oxå lite fundersam över denna märkliga tingest
har en men vet inte riktigt hur jag skall få till det
Hej! Under mina recept finns herrgårdsstek är super duper gott. Den gör man i lergryta(Y)
Fördelen med lergryta är att kycklingen blir saftig samt att det blir ett crispigt gott skinn.
Fördelen med lergryta är att kycklingen blir saftig samt att det blir ett crispigt gott skinn.
hur gör du med din kyckling Anders
jag behöver en lektion liksom
Måd
Jag brukar använda min lergryta att tillaga t ex hel kyckling i. Den blir saftig och god. Så här gör jag:
Lägg iblöt lergrytan minst 30 min.
Skala och dela potatisar och morötter i större bitar. Lägg dessa i botten på grytan. Salta, peppra och strö över dragon. Dela kycklingen i två delar. Krydda delarna och lägg dem med skinnsidan upp. När det återstår ca 15 min av stektiden tar jag av locket för att få fin och knaprig yta. Tiden i ugn kan du variera. Låg värme = lång tid. Hög värme = kortare tid. Det är det som är fördelen med lergrytan. Vill du ut på en skidtur, lägg in köttet i lergrytan på låg värme. När du kommer hem efter några timmar så är maten klar.
Jag har ett recept på kotletter i lergryta som jag tycker smakar alldeles utmärkt, kanske något att prova. Det klarar sig själv, sen har du allt klart på en gång, bara att äta och se glad ut.
Kolla i mina recept så hittar du det.
MVH evaldo