Undrar om det är någon som vet hur det är att använda rödbetsblasten? Jag vet att veganer/vegetarianer använder den.
Jag har hittat två recept på DN;s hemsida, men inte mycket mer.
Använder man den rakt av som mangold? Som rå i sallad?
Jag vill gärna ha tips, tack
boz19659 september 2009
Här hittar du lite idéer och tips: http://nysansmat.blogspot.com/2009/08/vad-man-kan-gora-av-rodbetsblast.html
sikaal9 september 2009
Tack, skall kolla genast1
sikaal9 september 2009
Det var ungefär det som stod på DN. Jag vill gärna ha fler tips!
NicolinaZ9 september 2009
Jag har hackat blasten i soppor och stuvat den lite som spenat...
sikaal9 september 2009
Ok, det skall jag prova, har så fina blad nu.
Tack
babbs9 september 2009
De spädaste bladen går bra att använda i grönsalladen.
Linlock9 september 2009
Jag brukar alltid koka dem snabbt och äta med salt och smör. Så himla gott! minst lika gott som själva betorna..!(Y)
bernit9 september 2009
Skrivet av Linlock den 9 sep 2009
Jag brukar alltid koka dem snabbt och äta med salt och smör. Så himla gott! minst lika gott som själva betorna..!(Y)
Samma här !!:p
sikaal9 september 2009
Jättebra, nu har jag en del att prova med(Y)
Tack alla ! (L)
Okänd9 september 2009
Vi har alltid lagt den i komposten!
sikaal9 september 2009
Ja, det har jag också gjort :D, men kom ihåg att de gick att äta!
Kul att prova!
Gjorde "Rödbetsblast på grekiskt vis" idag, det var inte dumt alls. :D
Förresten gillar grisarna det också - om man nu har några. :D:D:D
Okänd9 september 2009
Skrivet av sikaal den 9 sep 2009
Ja, det har jag också gjort :D, men kom ihåg att de gick att äta!
Kul att prova!
Gjorde "Rödbetsblast på grekiskt vis" idag, det var inte dumt alls. :D
Förresten gillar grisarna det också - om man nu har några. :D:D:D
Det kommer igen som bonden sa när han gav grisen fläsk!
jimboz9 september 2009
Kan man inte göra Grönsaksbuljong med dessa som en ingrediens av flera !
The_mama97mia9 september 2009
Jag har bara förstått att om det är ekologiskt odlat så går blasten att använda ungefär som mangold och spenat, annars skulle jag nog inte äta den alls.
sikaal10 september 2009
Jo, förutsättningen är ju att det är ekologiskt. :)
rotsee10 augusti 2011
Här är ett till recept med rödbetsblast:
http://säsongsmat.nu/ssm/Recept:Rödgrön_rödbetspaj
Undrar om det är någon som vet hur det är att använda rödbetsblasten? Jag vet att veganer/vegetarianer använder den.
Jag har hittat två recept på DN;s hemsida, men inte mycket mer.
Använder man den rakt av som mangold? Som rå i sallad?
Jag vill gärna ha tips, tack
Här hittar du lite idéer och tips: http://nysansmat.blogspot.com/2009/08/vad-man-kan-gora-av-rodbetsblast.html
Tack, skall kolla genast1
Det var ungefär det som stod på DN. Jag vill gärna ha fler tips!
Jag har hackat blasten i soppor och stuvat den lite som spenat...
Ok, det skall jag prova, har så fina blad nu.
Tack
De spädaste bladen går bra att använda i grönsalladen.
Jag brukar alltid koka dem snabbt och äta med salt och smör. Så himla gott! minst lika gott som själva betorna..!(Y)
Jag brukar alltid koka dem snabbt och äta med salt och smör. Så himla gott! minst lika gott som själva betorna..!(Y)
Samma här !!:p
Jättebra, nu har jag en del att prova med(Y)
Tack alla ! (L)
Vi har alltid lagt den i komposten!
Ja, det har jag också gjort :D, men kom ihåg att de gick att äta!
Kul att prova!
Gjorde "Rödbetsblast på grekiskt vis" idag, det var inte dumt alls. :D
Förresten gillar grisarna det också - om man nu har några. :D:D:D
Ja, det har jag också gjort :D, men kom ihåg att de gick att äta!
Kul att prova!
Gjorde "Rödbetsblast på grekiskt vis" idag, det var inte dumt alls. :D
Förresten gillar grisarna det också - om man nu har några. :D:D:D
Det kommer igen som bonden sa när han gav grisen fläsk!
Kan man inte göra Grönsaksbuljong med dessa som en ingrediens av flera !
Jag har bara förstått att om det är ekologiskt odlat så går blasten att använda ungefär som mangold och spenat, annars skulle jag nog inte äta den alls.
Jo, förutsättningen är ju att det är ekologiskt. :)
Här är ett till recept med rödbetsblast:
http://säsongsmat.nu/ssm/Recept:Rödgrön_rödbetspaj