Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsblast?

  • sikaal 9 september 2009

    Undrar om det är någon som vet hur det är att använda rödbetsblasten? Jag vet att veganer/vegetarianer använder den.
    Jag har hittat två recept på DN;s hemsida, men inte mycket mer.
    Använder man den rakt av som mangold? Som rå i sallad?
    Jag vill gärna ha tips, tack

  • boz1965 9 september 2009

    Här hittar du lite idéer och tips: http://nysansmat.blogspot.com/2009/08/vad-man-kan-gora-av-rodbetsblast.html

  • sikaal 9 september 2009

    Tack, skall kolla genast1

  • sikaal 9 september 2009

    Det var ungefär det som stod på DN. Jag vill gärna ha fler tips!

  • NicolinaZ 9 september 2009

    Jag har hackat blasten i soppor och stuvat den lite som spenat...

  • sikaal 9 september 2009

    Ok, det skall jag prova, har så fina blad nu.
    Tack

  • babbs 9 september 2009

    De spädaste bladen går bra att använda i grönsalladen.

  • Linlock 9 september 2009

    Jag brukar alltid koka dem snabbt och äta med salt och smör. Så himla gott! minst lika gott som själva betorna..!(Y)

  • bernit 9 september 2009

    Skrivet av Linlock den 9 sep 2009

    Jag brukar alltid koka dem snabbt och äta med salt och smör. Så himla gott! minst lika gott som själva betorna..!(Y)

    Samma här !!:p

  • sikaal 9 september 2009

    Jättebra, nu har jag en del att prova med(Y)
    Tack alla ! (L)

  • Okänd 9 september 2009

    Vi har alltid lagt den i komposten!

  • sikaal 9 september 2009

    Ja, det har jag också gjort :D, men kom ihåg att de gick att äta!
    Kul att prova!
    Gjorde "Rödbetsblast på grekiskt vis" idag, det var inte dumt alls. :D
    Förresten gillar grisarna det också - om man nu har några. :D:D:D

  • Okänd 9 september 2009

    Skrivet av sikaal den 9 sep 2009

    Ja, det har jag också gjort :D, men kom ihåg att de gick att äta!
    Kul att prova!
    Gjorde "Rödbetsblast på grekiskt vis" idag, det var inte dumt alls. :D
    Förresten gillar grisarna det också - om man nu har några. :D:D:D


    Det kommer igen som bonden sa när han gav grisen fläsk!

  • jimboz 9 september 2009

    Kan man inte göra Grönsaksbuljong med dessa som en ingrediens av flera !

  • The_mama97mia 9 september 2009

    Jag har bara förstått att om det är ekologiskt odlat så går blasten att använda ungefär som mangold och spenat, annars skulle jag nog inte äta den alls.

  • sikaal 10 september 2009

    Jo, förutsättningen är ju att det är ekologiskt. :)

  • rotsee 10 augusti 2011

    Här är ett till recept med rödbetsblast:
    http://säsongsmat.nu/ssm/Recept:Rödgrön_rödbetspaj

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.