Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinbärssaft som blev geléaktig

  • jenniharf 7 augusti 2014

    Hejsan!

    Jag gjorde saft av röda vinbär i saftmajan ifjol. Då jag fått saften ur bären blandade jag dem med socker och skummade saten i en kastrull. Allt bra så långt, men då jag nu tar upp saftflaskorna (som förvarats i frys) har saften fått en geléliknande konsistens. Vad i all värld kan detta bero på?

    Jag skulle vara jättetacksam för svar, eftersom jag snart skall sätta igång med saftkokandet igen. Då vill jag inte ha saft som ser ut som gelé.

  • sikaal 7 augusti 2014

    Hej!

    Dina bär var inte tillräckligt mogna i fjol, så enkelt är det!
    (Omogna/knappt mogna vinbär innehåller mycket pektin, det är därför det går att göra gelé på dem utan några tillsatser.)
    Låt dem mogna ordentligt i år, blir det säkert bra.

    Lycka till
    Lena

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.