Hej!För några år sedan fick jag på Bon Lloc rört eller vispat smör med rostad vitlök i. Är det någon som vet hur man gör?
kvissel28 november 2008
Hejsan !
Det kan vara den indiska varianten av smör som jag tror heter och stavas. ghee.
Smält smör helst i en stekpanna på svag värme.
Efter ett tag bildas det ett lager på botten i pannan.
Ta bort det flytande utan att få med det som är på botten.det är alltså det flytande du skall ha och inte det på botten.
Det som du nu har kan du smaksätta efter behag och ha på macka eller i matlagning beroende på hur du väljer att smaksätta det..
Lycka till
Anders/kvissel
Okänd29 november 2008
Hejsan!
Rört smör gör man av rumstempererat smör som man rör ned lite luft i med hjälp av en gaffel eller ballongvisp. Sedan kan man smaksätta med det som passar, rostad vitlök t.ex. Det tidigare alternativet kallas för skirat smör och används fram för allt till kokt fisk, kokt piggvar med riven pepparrot och skirat smör. Nu blev jag sugen på fisk! Får fixa nån firre till middag!!:p
babbs30 november 2008
I Indien använder man skirat smör - ghee - i stället för vanligt smör eller olja i matlagning.
Okänd30 november 2008
:D:D:D Denna tråd är från 2005, men bättre sent än aldrig, vet ni:p
babbs30 november 2008
Sedan dess har det ju tillkommit många nya medlemmar, så att ta upp en gammal tråd kan väl aldrig vara fel. Alltid lär man sig något nytt.
Hej!För några år sedan fick jag på Bon Lloc rört eller vispat smör med rostad vitlök i. Är det någon som vet hur man gör?
Hejsan !
Det kan vara den indiska varianten av smör som jag tror heter och stavas. ghee.
Smält smör helst i en stekpanna på svag värme.
Efter ett tag bildas det ett lager på botten i pannan.
Ta bort det flytande utan att få med det som är på botten.det är alltså det flytande du skall ha och inte det på botten.
Det som du nu har kan du smaksätta efter behag och ha på macka eller i matlagning beroende på hur du väljer att smaksätta det..
Lycka till
Anders/kvissel
Hejsan!
Rört smör gör man av rumstempererat smör som man rör ned lite luft i med hjälp av en gaffel eller ballongvisp. Sedan kan man smaksätta med det som passar, rostad vitlök t.ex. Det tidigare alternativet kallas för skirat smör och används fram för allt till kokt fisk, kokt piggvar med riven pepparrot och skirat smör. Nu blev jag sugen på fisk! Får fixa nån firre till middag!!:p
I Indien använder man skirat smör - ghee - i stället för vanligt smör eller olja i matlagning.
:D:D:D Denna tråd är från 2005, men bättre sent än aldrig, vet ni:p
Sedan dess har det ju tillkommit många nya medlemmar, så att ta upp en gammal tråd kan väl aldrig vara fel. Alltid lär man sig något nytt.