Är det nån som vet hur man barakar ut saffransprinsar? Har för mig att man rullar till bollar o lägger tätt i en långpanna....:o
Tacksam för tips, har sökt på nätet men inte hittat......:(
Libra1 december 2007
hahahaha....barakar.....menar ju förstås bakar...:D
Okänd1 december 2007
Jag är också intresserad av det receptet.Har inte hört namnet saffransprinsar förut.hoppas nån kan tipsa om det.
Suddisen1 december 2007
Jag är också intresserad har inte heller hört talas om saffransprinsar förut
Kanske bara är här uppe i Norr vi äter Saffransprinsar...:o När man köper dom på affären så är det rullade bullar som är ungefär som brytbröd...... Jag har haft recept på dom tidigare men kommer inte ihåg hur många osv.....(N) Vet iaf att man smälter margarin och sen strör man på strösocker.
Jag gjorde ne egen variant idag....hällde degen i en långpanna, skar ut bitar med dgskrapan innan dom jäste, sen när jag gräddat dom så penslade jag med margarin o strödde socker på.....MUMS! (Y)
mumsigt1 december 2007
Jag har aldrig hört ordet saffransprinsar:'(
Men varför inte baka vanliga saffransbröd?
De är tillochmed väldigt vackra tycker jag.
Imorgon ska det bli baka av här hemma..Oj oj ojjojjjjj:p
evaldo2 december 2007
Saffransprinsar måste vara någon regional benämning på saffransbullar.
Har aldrig hört det namnet förut.
nettans2 december 2007
Läste i ett recept i middagstipset TV4 att man gör saffransprinsar av vanlig saffransdeg....
Lägger ut det här.
Saffransbröd
Mjölk 1 liter
Socker 500 g
Smör 500 g
Färskjäst 150 g
Salt 15 g
Vetemjöl 2500 g
Saffran ungerfär 4 påsar
Ev. russin 200g
Stöt saffranet ihop med lite av sockret i mortel så får man ut mera smak.
Sen är det bara att köra degen som vanligt.
Låt fantasin spela fritt och gör t ex Lussekattor, Saffranskransar, Prästens hår, Saffransprinsar etc. Jäs sedan degen som vanligt och pensla bröden med ett uppvispat ägg och grädda i 190°
Okänd2 december 2007
Tack,nu vet jag nog vad saffransprinsar är.Runda bullar som sen penslas med smält smör och doppas i strösocker.GottGott.(Y)
Är det nån som vet hur man barakar ut saffransprinsar? Har för mig att man rullar till bollar o lägger tätt i en långpanna....:o
Tacksam för tips, har sökt på nätet men inte hittat......:(
hahahaha....barakar.....menar ju förstås bakar...:D
Jag är också intresserad av det receptet.Har inte hört namnet saffransprinsar förut.hoppas nån kan tipsa om det.
Jag är också intresserad har inte heller hört talas om saffransprinsar förut
hittade bara en bild på dem...
http://alibengali.bloggspace.se/317411/Idol-Bakslag-Bad-Ali/
Kanske bara är här uppe i Norr vi äter Saffransprinsar...:o När man köper dom på affären så är det rullade bullar som är ungefär som brytbröd...... Jag har haft recept på dom tidigare men kommer inte ihåg hur många osv.....(N) Vet iaf att man smälter margarin och sen strör man på strösocker.
Jag gjorde ne egen variant idag....hällde degen i en långpanna, skar ut bitar med dgskrapan innan dom jäste, sen när jag gräddat dom så penslade jag med margarin o strödde socker på.....MUMS! (Y)
Jag har aldrig hört ordet saffransprinsar:'(
Men varför inte baka vanliga saffransbröd?
De är tillochmed väldigt vackra tycker jag.
Imorgon ska det bli baka av här hemma..Oj oj ojjojjjjj:p
Saffransprinsar måste vara någon regional benämning på saffransbullar.
Har aldrig hört det namnet förut.
Läste i ett recept i middagstipset TV4 att man gör saffransprinsar av vanlig saffransdeg....
Lägger ut det här.
Saffransbröd
Mjölk 1 liter
Socker 500 g
Smör 500 g
Färskjäst 150 g
Salt 15 g
Vetemjöl 2500 g
Saffran ungerfär 4 påsar
Ev. russin 200g
Stöt saffranet ihop med lite av sockret i mortel så får man ut mera smak.
Sen är det bara att köra degen som vanligt.
Låt fantasin spela fritt och gör t ex Lussekattor, Saffranskransar, Prästens hår, Saffransprinsar etc. Jäs sedan degen som vanligt och pensla bröden med ett uppvispat ägg och grädda i 190°
Tack,nu vet jag nog vad saffransprinsar är.Runda bullar som sen penslas med smält smör och doppas i strösocker.GottGott.(Y)