Har plockat av alla rödavinbär och ska koka saft i saftmaja, men min beskrivning borta hur man gör:@
Nån som vet hur möe vatten det ska vara i botten till hur möe bär det ska vara?
Vivoplena15 juli 2008
Mängden vatten spelar ingen roll. Jag brukar hälla i 2-3 liter så det blir rejält med ånga. Det enda är att det inte får vara så lite vatten att det "ångas upp" innan saften är klar.
ikah15 juli 2008
Skrivet av Vivoplena den 15 jul 2008
Mängden vatten spelar ingen roll. Jag brukar hälla i 2-3 liter så det blir rejält med ånga. Det enda är att det inte får vara så lite vatten att det "ångas upp" innan saften är klar.
Håller med, får inte koka torr.
Roggan15 juli 2008
Det brukar finnas markeringar i den undre pannan där du häller vattnet (max-min gräns för vattnet).
Vivoplena15 juli 2008
Jag brukar, som sagt, skicka i 2-3 liter vatten. Det vatten som blir kvar använder jag till att diska ut majan efteråt eftersom det redan är kokhett.
Kalaskulan12 augusti 2008
Det är rekomenderat 3,5 liter vatten i den nedre behållaren det bör finnas en markerad ring runt kärlet på den nivån.
Har plockat av alla rödavinbär och ska koka saft i saftmaja, men min beskrivning borta hur man gör:@
Nån som vet hur möe vatten det ska vara i botten till hur möe bär det ska vara?
Mängden vatten spelar ingen roll. Jag brukar hälla i 2-3 liter så det blir rejält med ånga. Det enda är att det inte får vara så lite vatten att det "ångas upp" innan saften är klar.
Mängden vatten spelar ingen roll. Jag brukar hälla i 2-3 liter så det blir rejält med ånga. Det enda är att det inte får vara så lite vatten att det "ångas upp" innan saften är klar.
Håller med, får inte koka torr.
Det brukar finnas markeringar i den undre pannan där du häller vattnet (max-min gräns för vattnet).
Jag brukar, som sagt, skicka i 2-3 liter vatten. Det vatten som blir kvar använder jag till att diska ut majan efteråt eftersom det redan är kokhett.
Det är rekomenderat 3,5 liter vatten i den nedre behållaren det bör finnas en markerad ring runt kärlet på den nivån.