Jag har fått en saftmaja men tyvärr ingen beskrivning på hur man använder den. Jag vet att man har vatten längst ner och bären i den övre delen.
Skall jag lägga sockret tillsammans med bären ?
Hur mycket socker skall det vara per kg röda vinbär.
Tacksam för svar/ Jambo
jambo18 juli 2008
Skrivet av jambo den 18 jul 2008
Jag har fått en saftmaja men tyvärr ingen beskrivning på hur man använder den. Jag vet att man har vatten längst ner och bären i den övre delen.
Skall jag lägga sockret tillsammans med bären ?
Hur mycket socker skall det vara per kg röda vinbär.
Tacksam för svar/ Jambo
ikah19 juli 2008
Jag brukar hälla saften i en skilld gryta och koka upp den samt röra ner socker.
Saftmajan brukar bli så kladdig tycker jag när man har socker i den.
Runt 5-6 dl socker till 1 liter saft brukar de räkna men jag har alltid mindre när jag sätter konserveringsmedel i eller fryser den med en gång.
/ika:)
UTM20 juli 2008
Skrivet av jambo den 18 jul 2008
Jag har fått en saftmaja men tyvärr ingen beskrivning på hur man använder den. Jag vet att man har vatten längst ner och bären i den övre delen.
Skall jag lägga sockret tillsammans med bären ?
Hur mycket socker skall det vara per kg röda vinbär.
Tacksam för svar/ Jambo
UTM20 juli 2008
Hej! Du kan blanda bär och socker direkt i bärkorgen som är överst i Majan. Jag brukar räkna med 2 kg socker om du har så mycket bär som du kan få plats med. Det är ju det som är finessen med Majan! Du kan fylla i flaskorna direkt med färdig saft. Värm flaskorna (ca 6-8 stycken beroende på storlek) i ugnen på 125 grader. Då spricker de inte när du häller den färdiga saften från saftbehållaren. Häll i så mycket saft så¨det nästan rinner över. Det ska vara så lite luft kvar som möjligt. Sätt på en ren kork genast.
Jag har en bruksanvisning som jag kan skicka kopia på om någon vill ha.
Lycka till!:)
20 juli 2008
Jag gör som UTM, saftmajjan är fantastisk, man behöver ju inte göra något alls själv. Ja, mer än diska då, men det måste man ju oavsett om man har socker i eller inte.
Jag värmer faktiskt inte flaskorna, ställer dom bara på en dubbel frottehandduk på kökbänken, det har alltid fungerat för mej.
Bären du får över kan du återanvända och göra sylt på! Det är inget fel på dom alls. Men du brukar behöva spä dom lite med vatten igen. Sockrade är dom så det räcker.
Vivoplena20 juli 2008
Jag brukar aldrig ha socker direkt i majan, den blir så svårdiskad då.
Sockermängden kör jag på en höft.
gladavmat10 augusti 2008
I VÅR KOKBOK finns beskrivn. på hur man använder saftmaja o recept
mmhmm8 september 2008
Jag brukar ha saften att rinna i en skilld kastrull där jag sedan sockrar, utan att koka upp eftersom saften redan är kokhet när den kommer ur majan. Då är det lätt att reglera mängden socker så det inte blir för surt eller sött. Det brukar fungera bra.
pelu4 maj 2009
Du hittar bruksanvisning orginal samt recept på min hemssida www.tuppas.se
Mvh
Per L
ingdira19 augusti 2011
Skrivet av UTM den 20 jul 2008
Hej! Du kan blanda bär och socker direkt i bärkorgen som är överst i Majan. Jag brukar räkna med 2 kg socker om du har så mycket bär som du kan få plats med. Det är ju det som är finessen med Majan! Du kan fylla i flaskorna direkt med färdig saft. Värm flaskorna (ca 6-8 stycken beroende på storlek) i ugnen på 125 grader. Då spricker de inte när du häller den färdiga saften från saftbehållaren. Häll i så mycket saft så¨det nästan rinner över. Det ska vara så lite luft kvar som möjligt. Sätt på en ren kork genast.
Jag har en bruksanvisning som jag kan skicka kopia på om någon vill ha.
Lycka till!:)
NicolinaZ19 augusti 2011
Just så där gör jag också! Ibland använder jag dessutom bärmoset som blir kvar, med lite extra socker, som pajfyllning. Detta fu ngerar speciellt bra när man har gjort saft på äppelbitar och kan trycka det kvarblivna moset genom bärkorgens hål! Att värma flaskorna i ugnen är också ett utmärkt sätt att få dem bakteriefria.
Jag har fått en saftmaja men tyvärr ingen beskrivning på hur man använder den. Jag vet att man har vatten längst ner och bären i den övre delen.
Skall jag lägga sockret tillsammans med bären ?
Hur mycket socker skall det vara per kg röda vinbär.
Tacksam för svar/ Jambo
Jag har fått en saftmaja men tyvärr ingen beskrivning på hur man använder den. Jag vet att man har vatten längst ner och bären i den övre delen.
Skall jag lägga sockret tillsammans med bären ?
Hur mycket socker skall det vara per kg röda vinbär.
Tacksam för svar/ Jambo
Jag brukar hälla saften i en skilld gryta och koka upp den samt röra ner socker.
Saftmajan brukar bli så kladdig tycker jag när man har socker i den.
Runt 5-6 dl socker till 1 liter saft brukar de räkna men jag har alltid mindre när jag sätter konserveringsmedel i eller fryser den med en gång.
/ika:)
Jag har fått en saftmaja men tyvärr ingen beskrivning på hur man använder den. Jag vet att man har vatten längst ner och bären i den övre delen.
Skall jag lägga sockret tillsammans med bären ?
Hur mycket socker skall det vara per kg röda vinbär.
Tacksam för svar/ Jambo
Hej! Du kan blanda bär och socker direkt i bärkorgen som är överst i Majan. Jag brukar räkna med 2 kg socker om du har så mycket bär som du kan få plats med. Det är ju det som är finessen med Majan! Du kan fylla i flaskorna direkt med färdig saft. Värm flaskorna (ca 6-8 stycken beroende på storlek) i ugnen på 125 grader. Då spricker de inte när du häller den färdiga saften från saftbehållaren. Häll i så mycket saft så¨det nästan rinner över. Det ska vara så lite luft kvar som möjligt. Sätt på en ren kork genast.
Jag har en bruksanvisning som jag kan skicka kopia på om någon vill ha.
Lycka till!:)
Jag gör som UTM, saftmajjan är fantastisk, man behöver ju inte göra något alls själv. Ja, mer än diska då, men det måste man ju oavsett om man har socker i eller inte.
Jag värmer faktiskt inte flaskorna, ställer dom bara på en dubbel frottehandduk på kökbänken, det har alltid fungerat för mej.
Bären du får över kan du återanvända och göra sylt på! Det är inget fel på dom alls. Men du brukar behöva spä dom lite med vatten igen. Sockrade är dom så det räcker.
Jag brukar aldrig ha socker direkt i majan, den blir så svårdiskad då.
Sockermängden kör jag på en höft.
I VÅR KOKBOK finns beskrivn. på hur man använder saftmaja o recept
Jag brukar ha saften att rinna i en skilld kastrull där jag sedan sockrar, utan att koka upp eftersom saften redan är kokhet när den kommer ur majan. Då är det lätt att reglera mängden socker så det inte blir för surt eller sött. Det brukar fungera bra.
Du hittar bruksanvisning orginal samt recept på min hemssida www.tuppas.se
Mvh
Per L
Hej! Du kan blanda bär och socker direkt i bärkorgen som är överst i Majan. Jag brukar räkna med 2 kg socker om du har så mycket bär som du kan få plats med. Det är ju det som är finessen med Majan! Du kan fylla i flaskorna direkt med färdig saft. Värm flaskorna (ca 6-8 stycken beroende på storlek) i ugnen på 125 grader. Då spricker de inte när du häller den färdiga saften från saftbehållaren. Häll i så mycket saft så¨det nästan rinner över. Det ska vara så lite luft kvar som möjligt. Sätt på en ren kork genast.
Jag har en bruksanvisning som jag kan skicka kopia på om någon vill ha.
Lycka till!:)
Just så där gör jag också! Ibland använder jag dessutom bärmoset som blir kvar, med lite extra socker, som pajfyllning. Detta fu ngerar speciellt bra när man har gjort saft på äppelbitar och kan trycka det kvarblivna moset genom bärkorgens hål! Att värma flaskorna i ugnen är också ett utmärkt sätt att få dem bakteriefria.