När jag gör den, så har jag ingen spenat, ingen senap och ingen vinäger. Dragon har jag däremot med, men det är ju en smaksak
Glitterfia30 september 2009
Har ätit en sås med hjortronsylt i till varmrökt lax.
Vet inte alldeles exakt men jag tror det var crème fraiche blandad med hjortronsylt bara. Men det var gott och annorlunda.
Finns säkert någon som vet mer exakt.....
Annars så tycker jag det är så gott med crème fraiche, röd rom, ev. lite finhackad rödlök, salt och citronpeppar.
Vispa crème fraichen med en gaffel i en bunke/skål så den blir ganska fast, så sjunker inte romen (Y)
MammaModesty30 september 2009
Blanda Turkisk yougurth med hackad/pressad vitlök dill mangochtney o ev lite socker... låt stå en timme innan den ska serveras... super god till lax i alla former...
Tiol1 oktober 2009
Tack för det:o)
Kram//TINA(Y)
ros1 oktober 2009
:)Hej!
Denna sås brukar jag göra till lax mm Hummersås med stenbitsrom
Ibland lägger jag i lite finhackad rödlök
Lycka till!
bernit1 oktober 2009
Enkelt men gott
1 dl CF
1 dl majonnäs
1 liten finhackad rödlök (eller gräslök)
100 gr röd stenbtrom (den svarta färgar av sig)
salt & peppar
(Y)
mulle6401 oktober 2009
Här är några andra förslag. Först min absoluta favorit
Frukt sås: 1½dl vispgrädde och lika mycket gräddfil. 100g majonäs samt en burk krossad ananas som man slagit av spadet på. Vispa grädden och blanda alla ingredienser.
Pepparrotsås: 1dl vispgrädde och 2 dl gräddfil. Tillsätt lite salt samt riven pepparrot eftersmak. Blanda väl
Dillsås: 3dl gräddfil samt rikligt med dill, lite salt och peppar. Blanda väl
(Y)
Tiol1 oktober 2009
Hjärtligt TACK till alla inblandade, nu har jag nog så jag klarar mig. Kul med lite nya smaker.
TACK
TINA:)
babbs1 oktober 2009
Skrivet av Glitterfia den 30 sep 2009
Har ätit en sås med hjortronsylt i till varmrökt lax.
Vet inte alldeles exakt men jag tror det var crème fraiche blandad med hjortronsylt bara. Men det var gott och annorlunda.
Finns säkert någon som vet mer exakt.....
Annars så tycker jag det är så gott med crème fraiche, röd rom, ev. lite finhackad rödlök, salt och citronpeppar.
Vispa crème fraichen med en gaffel i en bunke/skål så den blir ganska fast, så sjunker inte romen (Y)
Creme fraiche blandad med hjortronsylt är en höjdare till varmrökt lax. Det är bara att blanda efter smak.
Hej!
Jag behöver lite nya ideér att göra kall sås till varmrökt lax, gärna enkelt o gott.
Tackar på förhand.
Kram//TINA
Testa denna kalla fisksås. Jag brukar själv ha den till just varmrökt lax.
Kall sås
Gillar man rom kan man med fördel röra i lite stenbits.
Lycka till!
Tack för det tipset.
kram//TINA
Mitt förslag blir:
Örtagårdssås
Tyvärr finns det ingen bild till receptet.
Min absolut favorit till varmrökt lax.
Anna Bergenström
Örtagårdssås 4-6 pers.
1 pkt hackad fryst spenat (175g)
3 dl gräddfil + 0,5-1 dl majonäs
c:a 1/2 dl finskuren gräslök
1/2-1dl finhackad dill
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 tsk senap
c:a 1/2 tsk salt
1 krm svart eller vitpeppar
(1/2 tsk torkad smuad dragon eller 1 msk färsk)
(1-2 msk vinäger)
När jag gör den, så har jag ingen spenat, ingen senap och ingen vinäger. Dragon har jag däremot med, men det är ju en smaksak
Har ätit en sås med hjortronsylt i till varmrökt lax.
Vet inte alldeles exakt men jag tror det var crème fraiche blandad med hjortronsylt bara. Men det var gott och annorlunda.
Finns säkert någon som vet mer exakt.....
Annars så tycker jag det är så gott med crème fraiche, röd rom, ev. lite finhackad rödlök, salt och citronpeppar.
Vispa crème fraichen med en gaffel i en bunke/skål så den blir ganska fast, så sjunker inte romen (Y)
Blanda Turkisk yougurth med hackad/pressad vitlök dill mangochtney o ev lite socker... låt stå en timme innan den ska serveras... super god till lax i alla former...
Tack för det:o)
Kram//TINA(Y)
:)Hej!
Denna sås brukar jag göra till lax mm
Hummersås med stenbitsrom
Ibland lägger jag i lite finhackad rödlök
Lycka till!
Enkelt men gott
1 dl CF
1 dl majonnäs
1 liten finhackad rödlök (eller gräslök)
100 gr röd stenbtrom (den svarta färgar av sig)
salt & peppar
(Y)
Här är några andra förslag. Först min absoluta favorit
Frukt sås: 1½dl vispgrädde och lika mycket gräddfil. 100g majonäs samt en burk krossad ananas som man slagit av spadet på. Vispa grädden och blanda alla ingredienser.
Pepparrotsås: 1dl vispgrädde och 2 dl gräddfil. Tillsätt lite salt samt riven pepparrot eftersmak. Blanda väl
Dillsås: 3dl gräddfil samt rikligt med dill, lite salt och peppar. Blanda väl
(Y)
Hjärtligt TACK till alla inblandade, nu har jag nog så jag klarar mig. Kul med lite nya smaker.
TACK
TINA:)
Har ätit en sås med hjortronsylt i till varmrökt lax.
Vet inte alldeles exakt men jag tror det var crème fraiche blandad med hjortronsylt bara. Men det var gott och annorlunda.
Finns säkert någon som vet mer exakt.....
Annars så tycker jag det är så gott med crème fraiche, röd rom, ev. lite finhackad rödlök, salt och citronpeppar.
Vispa crème fraichen med en gaffel i en bunke/skål så den blir ganska fast, så sjunker inte romen (Y)
Creme fraiche blandad med hjortronsylt är en höjdare till varmrökt lax. Det är bara att blanda efter smak.