Igår gjorde jag en halvimproviserad sås där jag mixade gräddfil, fetaost och lite basilikablad. Alla ganska fasta ingredienser.Men när jag mixade den blev den som mjölk?!Dock stelnade den lite efter en stund i kylen.Vad beror det på?
23 februari 2000
Förmodligen på att vasslen i gräddfilen fällde ut. Mat är ju mycket kemi och syrorna i filen och fetan kan också ha reagerat med varandra, enligt min mening.
1 mars 2000
Nästa gång ser du till att feta osten är fri från vätska och så anvånder du creme fraisch istället.Om du kan reglera hastgheten på staven kör på lägsta fart Lycka till
Igår gjorde jag en halvimproviserad sås där jag mixade gräddfil, fetaost och lite basilikablad. Alla ganska fasta ingredienser.Men när jag mixade den blev den som mjölk?!Dock stelnade den lite efter en stund i kylen.Vad beror det på?
Förmodligen på att vasslen i gräddfilen fällde ut. Mat är ju mycket kemi och syrorna i filen och fetan kan också ha reagerat med varandra, enligt min mening.
Nästa gång ser du till att feta osten är fri från vätska och så anvånder du creme fraisch istället.Om du kan reglera hastgheten på staven kör på lägsta fart Lycka till