Undrar bara om någon matkunnig person kan hjälpa mig med frågan ovan? Dvs vad är det för skillnad mellan lufttorkad och frystorkad peppar (t ex rosépeppar och grönpeppar)
annat än torkningsmetoden då ;)
Är den ena starkare än den andra, mjukare i konsistens eller vad {question}
Vilken sort föredrar ni isf och varför?
Tack på förhand!
MatAnders19 december 2011
Jag har testat både frys och luft torkad och då främst grönpeppar som jag gillar och tycker den frystorkare är mildare i smaken och även mycket mjukare.
soccermum19 december 2011
Tack :) Lite som jag anade.. Men då borde lufttorkad passa mig bättre då jag ofta mortlar sönder pepparn och har som krydda till nästan allt (gärna både rosé- och grönpeppar tillsammans) samt att jag alltid får slänga i så mkt grönpepparkorn när jag gör sås.. Lufttorkad känns drygare i detta läget..
Undrar bara om någon matkunnig person kan hjälpa mig med frågan ovan? Dvs vad är det för skillnad mellan lufttorkad och frystorkad peppar (t ex rosépeppar och grönpeppar)
annat än torkningsmetoden då ;)
Är den ena starkare än den andra, mjukare i konsistens eller vad {question}
Vilken sort föredrar ni isf och varför?
Tack på förhand!
Jag har testat både frys och luft torkad och då främst grönpeppar som jag gillar och tycker den frystorkare är mildare i smaken och även mycket mjukare.
Tack :) Lite som jag anade.. Men då borde lufttorkad passa mig bättre då jag ofta mortlar sönder pepparn och har som krydda till nästan allt (gärna både rosé- och grönpeppar tillsammans) samt att jag alltid får slänga i så mkt grönpepparkorn när jag gör sås.. Lufttorkad känns drygare i detta läget..
Tack igen :)