Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skillnad vårkyckling-broiler??

  • 20 april 2001

    Är det skillnad på vårklyckling och andra kycklingar eller handlar det bara om marknadsföring? Är vårkycklingen en vanlig broiler?

  • 23 april 2001

    Svaret blir både ja och nej, Broiler betyder gödkyckling men ordet används nästan inte alls längre. Innan broilern uppfanns var alla kycklingar så små som kycklingar egentligen ska vara. Många krögare valde att på vårkanten kalla dem vårklycklingar på sina menyer. Då var kyckling lyx, de slaktades på vårkanten och kostade därför lite extra varför den ansågs som en vårprimör. Den vårkyckling som idag säljs året om är en liten fågel på ca 400 g, de flesta tuppar. Fåglarna är små godbitar att steka och kallas även ibland persiljekyckling./Maria D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.